Desserter

Græskarkage med kanel

af Louise Dandanell Ørsted 26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Tryl græskarret om til en drøm af en kage - SØNDAG giver dig opskriften
12 stk

INGREDIENSER

  • 300 g renset græskar 
  • 250 g smør
  • 250 g rørsukker, lys eller mørk
  • 4 æg
  • 250 g mel
  • 1 tsk bagepulver 
  • 1 spsk kanel
  • Evt. 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader. 

Riv græskarkødet fint. 

Pisk blødt smør og sukker luftigt og pisk æggene i, et ad gangen. Rør græskar i dejen. 

Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det i dejen. 

Hæld dejen i en smurt form, ca. 25 x 35 cm, og bag den i ca. 45 min.

Afkøl kagen på en rist og drys evt. lidt flormelis over.