Græskarkage med kanel
Mad

Græskarkage med kanel

24. marts 2023
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Tryl græskarret om til en drøm af en kage, der både er saftig og top-lækker at indtage i hyggeligt selskab. Græskarkagen her går du ikke fejl i byen med!
12 stk

INGREDIENSER

  • 300 g renset græskar 
  • 250 g smør
  • 250 g rørsukker, lys eller mørk
  • 4 æg
  • 250 g mel
  • 1 tsk bagepulver 
  • 1 spsk kanel
  • Evt. 2 spsk flormelis

Sådan laver du græskarkage med kanel:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Riv græskarkødet fint.
  3. Pisk blødt smør og sukker luftigt og pisk æggene i, et ad gangen. Rør græskar i dejen.
  4. Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt form, ca. 25 x 35 cm, og bag den i ca. 45 min.
  6. Afkøl kagen på en rist og drys evt. lidt flormelis over.

Tips til opskriften

  • Vi foretrækker græskarkagen uden topping, men er du af en anden skole, kan den sagtens klare et lag flødeostecreme eller lidt glasur som pynt.
  • Græskarkagen kan fint fryses ned, hvis du - mod forventning - ikke får spist det hele. Tag den blot ud af fryseren og lad den tø op i køleskabet, når du skal have en hurtig omgang kage til kaffen.
  • Hvilken slags græskar, du bruger, er op til dig. Et bud på en sort, der egner sig ekstra godt til kagen her, er hokkaido.

Læs også