Fraisier med jordbær og citron
Desserter

Fraisier med jordbær og citron

En smuk fraisier, hvor man kan se kagens fine jordbær langs kanten. Bunden er lavet af mazarin og overhældes med jordbær- og citronmousse. En frisk og flot kage til dessert. Her får du opskriften på fraisier med jordbær og citron

Tid i alt: 2 t og 45 min
Antal personer: 10

DET SKAL DU BRUGE TIL SABLÉ

90 g sukker
80 g smør
110 g hvedemel
1 æggeblomme

MAZARIN

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 spsk. Amaretto
2 æg
30 g hvedemel

JORDBÆRMOUSSE

3 blade husblas
1½ dl jordbærpuré (jordbær kogt med sukker)
2 dl piskefløde

CITRONMOUSSE

4 blade husblas
1½ dl citronsaft
100 g sukker
1½ dl creme fraiche
2½ dl piskefløde

KARAMELTOUILE

50 g flormelis
50 g smør
25 g hvedemel
frysetørret jordbær

DESUDEN

friske jordbær til pynt

Opskrift - sådan laver du fraisier med jordbær og citron

 
 
Sablé
  1. Rør smør, sukker og mel sammen i en minihakker.
  2. Dejen samles med æggeblomme.
  3. Rul ud mellem to stykker bagepapir og på køl i 15 min.
  4. Skær ud med rund udstikker og bag ved 200 grader i ca. 12 min.
 
Mazarin
  1. Bland alle ingredienserne sammen og kom dejen i en foret form - 18 cm i diameter.
  2. Bag i 20 min. ved 175 grader.
 
Jordbærmousse
  1. Udblød husblas.
  2. Kog jordbær op til en pure og smag til med sukker og citron.
  3. Tilføj husblas i 1,5 dl af massen. Afkøl.
  4. Pisk fløden og bland i puréen lidt i ad gangen.
  5. Kom moussen i en mindre form, end den du lave kagen i, og frys moussen, så du får et indlæg, du kan komme i kagen senere.
 
 
Citronmousse
  1. Udblød husblas.
  2. Kog citronsaft op med sukker. Tilføj husblas i den kogende citronmasse og afkøl.
  3. Pisk creme fraiche i og vend den piskede fløde i. 
 
 
Karameltouile
  1. Blend det hele i en minihakker.
  2. Smør et  tyndt ud på en bageplade og bag ved 170 grader til gylden.
  3. Tag ud og hæld strakt frysetørret jordbær på og udstik med rund udstikker 12 cm i diameter.
 
Samling af kagen
  1. Når din sable er afkølet kommes marzarinen ovenpå, og det kommes ned i en foret kagering. 
  2. Læg halve jordbær langs siderne. Husk at duppe dem først, så de er tørre. 
  3. Dit jordbærmousse-indlæg tages ud af fryseren og placeres i midten oven på mazarinbunden. 
  4. Citronmoussen hældes over og det hele stilles på køl. 
  5. Pynt til slut med karamel, jordbær og blomster.

PRØV OGSÅ: Roulade med hindbær, mango og kokos

Opskriften er fra "Den store bagedyst" på DR

Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/mad