Desserter

Fraisier med jordbær og citron

En smuk fraisier, hvor man kan se kagens fine jordbær langs kanten. Bunden er lavet af mazarin og overhældes med jordbær- og citronmousse. En frisk og flot kage til dessert. Her får du opskriften på fraisier med jordbær og citron

Tid i alt: 2 t og 45 min
Antal personer: 10

DET SKAL DU BRUGE TIL SABLÉ

90 g sukker
80 g smør
110 g hvedemel
1 æggeblomme

MAZARIN

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 spsk. Amaretto
2 æg
30 g hvedemel

JORDBÆRMOUSSE

3 blade husblas
1½ dl jordbærpuré (jordbær kogt med sukker)
2 dl piskefløde

CITRONMOUSSE

4 blade husblas
1½ dl citronsaft
100 g sukker
1½ dl creme fraiche
2½ dl piskefløde

KARAMELTOUILE

50 g flormelis
50 g smør
25 g hvedemel
frysetørret jordbær

DESUDEN

friske jordbær til pynt

Opskrift - sådan laver du fraisier med jordbær og citron

 
 
Sablé
  1. Rør smør, sukker og mel sammen i en minihakker.
  2. Dejen samles med æggeblomme.
  3. Rul ud mellem to stykker bagepapir og på køl i 15 min.
  4. Skær ud med rund udstikker og bag ved 200 grader i ca. 12 min.
 
Mazarin
  1. Bland alle ingredienserne sammen og kom dejen i en foret form - 18 cm i diameter.
  2. Bag i 20 min. ved 175 grader.
 
Jordbærmousse
  1. Udblød husblas.
  2. Kog jordbær op til en pure og smag til med sukker og citron.
  3. Tilføj husblas i 1,5 dl af massen. Afkøl.
  4. Pisk fløden og bland i puréen lidt i ad gangen.
  5. Kom moussen i en mindre form, end den du lave kagen i, og frys moussen, så du får et indlæg, du kan komme i kagen senere.
 
 
Citronmousse
  1. Udblød husblas.
  2. Kog citronsaft op med sukker. Tilføj husblas i den kogende citronmasse og afkøl.
  3. Pisk creme fraiche i og vend den piskede fløde i. 
 
 
Karameltouile
  1. Blend det hele i en minihakker.
  2. Smør et  tyndt ud på en bageplade og bag ved 170 grader til gylden.
  3. Tag ud og hæld strakt frysetørret jordbær på og udstik med rund udstikker 12 cm i diameter.
 
Samling af kagen
  1. Når din sable er afkølet kommes marzarinen ovenpå, og det kommes ned i en foret kagering. 
  2. Læg halve jordbær langs siderne. Husk at duppe dem først, så de er tørre. 
  3. Dit jordbærmousse-indlæg tages ud af fryseren og placeres i midten oven på mazarinbunden. 
  4. Citronmoussen hældes over og det hele stilles på køl. 
  5. Pynt til slut med karamel, jordbær og blomster.

PRØV OGSÅ: Roulade med hindbær, mango og kokos

Opskriften er fra "Den store bagedyst" på DR

Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/mad