Desserter

Fragilité med hvid chokolade

af Camilla Zarah Lawes 2. marts 2022
Foto: Lars Ranek
De sprøde marengsbunde fyldt med sød, fyldig chokoladecreme er en skøn dessert eller delikat eftermiddagskage. Du kan også servere den i mindre stykker efter en god middag sammen med en kop stærk kaffe
10 personer

BUNDE

  • 6 æggehvider (evt. 4 bægre pasteuriserede)
  • 300 g sukker
  • 200 g hasselnøddekerner, blendede
  • 75 g hasselnøddeflager

ENDVIDERE

  • 1 stk. form, kagen kan "sætte sig i" (her er brugt en højkantet, 20 x 15 cm stor bradepande)

HVID CHOKOLADECREME

  • ½ l piskefløde
  • 300 g hvid chokolade
  • fintrevet skal af 1 økoappelsin

PYNT

  • sigtet flormelis
  • lidt hasselnøddeflager
  • citronmelisse

1. Bunde: Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend forsigtigt de blendede nøddekerner i. Tegn tre firkanter a 20 x 15 cm på bagepapir. Smør dejen ud inden for stregerne, og drys med nøddeflagerne. Bag bundene i en 175° varm ovn i 12-15 minutter. De skal være let lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist. Hvis bagepapiret er svært at få af, så fugt det med lidt vand på bagsiden, og løsn forsigtigt.

 

2. Chokoladecreme: Bring fløden i kog, og hæld den i en stor skål. Lad den køle ned, til den er lidt varmere end en finger, ca. 40°. Hak chokoladen fint, og pisk den i fløden, til den smeltet. Rør appelsinskallen i. Lad cremen køle af, og stil den på køl natten over, eller i minimum 5 timer. Husk at filme skålen godt til - chokolade tager nemt smag af andre madvarer. Tag skålen fra køl, og rør forsigtigt cremen op. Du må endelig ikke røre for meget, så skiller den.

 

3. Læg en bund nederst i en form foret med husholdningsfilm, og fordel halvdelen af cremen over bunden. Læg endnu en bund, og kom derefter resten af cremen over. Læg den sidste bund på, og drys med sigtet flormelis og lidt hasselnøddeflager. Pynt med citronmelisse.

 

Prøv også: Mandeltærte med æblefyld