Fragilité
Desserter

Fragilité med brombærcreme

af Timm Vladimir 29. maj 2018
Foto: Columbus Leth
Sprøde marengsbunde fyldt med hasselnødder og syrlig brombærkompot – det kan være svært at forestille sig noget bedre! En skrøbelig kage hvor en del af charmen består i, at den krakelerer på toppen. Her får du opskriften på fragilité med brombærcreme
45 min
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 5 æggehvider
  • 1 knsp. salt
  • 250 g sukker
  • 125 g ristede afskallede hasselnødder

BROMBÆRCREME

  • 200 g brombær (evt. fra frost)
  • 1 dl vand
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. majsstivelse, f.eks. Maizena
  • 2 spsk. vand
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 5 dl piskefløde

PYNT

  • 2 spsk. flormelis

Fragilité med brombærcreme

1. Tænd ovnen på 140°. Pisk æggehvider og salt sammen med en elpisker til en stiv masse. Pisk sukker i lidt efter lidt, til det er opløst, og du har en blank og luftig marengs. Hak hasselnødder fint i en minihakker. Fold dem i marengsen med en dejskraber. Smør marengsen ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag fragilitéen i ovnen i 45 minutter. Lad den køle af på pladen.   2. BROMBÆRCREME: Kog brombær med 1 dl vand, til de er let kogt ud. Tilsæt sukker, og lad det koge i 5 minutter. Rør majsstivelse ud i 2 spsk. vand, og rør det i brombærkompotten.  Lad det koge i  yderligere 2 minutter. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal. Lad kompotten køle helt af. Pisk fløden til skum. Pisk brombærkompotten igennem, og vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen.   3. Del fragilitébunden i 3 lige store rektangler. Smør halvdelen af brombærcremen på den ene fragilitébund. Læg en bund ovenpå, og smør resten af cremen herpå. Læg den sidste bund øverst. Sigt flormelis over.   TIP: En fragilité er skrøbelig (fragile), og en del af charmen består i, at den krakelerer på toppen.    PRØV OGSÅ: Fragilité med hvid chokolade

Andre lækre opskrifter