Flødeis med valnødder & ahornsirup
Mad

Flødeis med valnødder & ahornsirup

18. maj 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Den søde sirup bliver kogt ind, så isen får en nærmest karamelagtig smag og sprødt crunch fra valnødderne. Her får du opskriften på en skøn flødeis med valnødder & ahornsirup
6 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 dl ahornsirup
  • 6 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ dl piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 100 g valnøddekerner
Der findes (næsten) ikke noget bedere end hjemmelavet is. Og så er det faktisk hellere ikke så svært. Flødeisen her tager kun en halv time at lave og så skal den lige i fryseren en times tid. Opskrift - sådan laver du flødeis med valnødder & ahornsirup 1. Bring ahornsirup i kog i en kasserolle. Lad det koge i ca. 5 minutter. Tjek, om siruppen er kogt nok ind, ved at hælde den tilbage i decilitermålet. Der skal nu være ca. ¾ dl sirup tilbage. Pisk æggeblommer luftige i en skål. Tilsæt ahornsiruppen i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, til du har en luftig og lys æggemasse. Bland mælk, fløde, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg i kasserollen, og varm det op under omrøring. Tag gryden af varmen, lige inden blandingen når kogepunktet, og fjern vaniljebælgen. Hæld mælkeblandingen over æggemassen under konstant piskning. Varm herefter cremen ved svag varme i en større gryde, indtil den begynder at tykne, så konsistensen minder om smeltet is. Lad iscremen stå i køleskabet i mindst et par timer, til den er gennemkold. 2. Tænd ovnen på 175°, og fordel valnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad nødderne køle helt af, og hak dem groft. Kør herefter iscremen på ismaskine i ca. 1 time. Vend de hakkede valnødder i, og sæt isen i fryseren. Tag isen ud ca. 15 minutter før servering, og anret den i kugler i en skål. PRØV OGSÅ: Vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også