flamberet banankage med romcreme - den store bagedyst
Desserter

Flamberet banankage med romcreme

En lækker og saftig banankage med flamberede bananer og et tvist af rom, som Marianne bagte som en favoritbagning i Den store bagedyst 2018. Kagen smager skønt af banan og intens chokolade, og bagdystdommerne Markus og Katrine sagde, at det var intet mindre end den bedste banankage, de nogensinde havde smagt.

Tid i alt: 2 t
Antal personer: 10

FLAMBERET BANAN

4 bananer
100 g sukker
25 g smør
½ dl rom

KAGEDEJ

125 g smør, blødt
100 g sukker
100 g brun farin
3 flamberede bananer
1 dl creme fraiche 18%
3 æg
150 g hvedemel
1 stk. natron
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
100 g havregryn
100 g mælkechokolade

ROMCREME

125 g smør, blødt
300 g flormelis
1 past. æggeblomme
250 g mascarpone
200 g mørk chokolade
4 spsk. rom

PYNT

100 g havregryn
20 g smør
150 g sukker til sukkerspiraler
100 g mælkechokolade
1 flamberet banan
 

Opskrift - sådan laver du flamberet banankage med romcreme

 
 
Flamberet banan
  1. Skrællen skal blive på bananerne. Del bananen over på midten og skær den derefter over på langs så du får 4 halve bananer med skræl ud af hver banan. Drys de rå overflader med et lag sukker. 
  2. Steg dem med sukkersiden nedad i smør på en mellemvarm pande. Lad bananerne stege til de er gyldne. 
  3. Skru lidt op for varmen og hæld ½ dl rom på panden og sæt ild til rommen. Lad rommen koge ind igen med middel varme.  
  4. Lad bananerne køle af.
TIP: Denne kage kan sagtens bages med almindelige modne bananer. Så tøv ikke med at bage den selvom du ikke har mod på at flambere. Enten bruges rå modne bananer, eller steg dem på panden uden flamberingen. 
 
Kagedej  
  1. Pisk smør, sukker og farin lyst og luftigt. 
  2. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk fortsat. 
  3. Mos tre hele flamberede bananer og tilsæt dem i kagen sammen med creme fraiche. Rør igen. 
  4. Sigt mel, salt, natron og vaniljesukker og kom det i dejen. Til sidst tilsættes havregryn og hakket lys chokolade. 
  5. Kom dejen i en form og bag den i ca. 40 minutter ved 175 grader. Bag den på rist midt i ovnen.
 
Romcreme
  1. Pisk blødt smør, æggeblomme og flormelis sammen. 
  2. Tilsæt mascarpone og rom. 
  3. Smelt den mørke chokolade over vandbad, rør en ½ dl varm piskefløde i chokoladen, og sørg for massen bliver blank og glat. 
  4. Når chokolademassen er afkølet tilsættes den i oste/smørmassen. Pisk med el pisker til massen samler sig.
 
Pynt
  1. Rist havregryn i smørret på en middelvarm pande, indtil grynene er let gyldne. 
  2. Smelt sukkeret på en pande til det bliver til karamel. Tag panden af varmen og lad massen køle lidt af. 
  3. Når massen er ved at være fast, kan der laves spiraler på en rund genstand med en ske. Tag skeen ned i den varme sukkermasse og træk en sukker tråd, som straks snurres rundt om den runde genstand.
  4. Smelt den lyse chokolade og hæld den over kagen - den skal rende lidt ned af siderne. 
  5. Når chokoladen er afkølet sættes dutter af romcremen oven på kagen. 
  6. Pynt til sidst med de flamberede bananer, havregryn og sukkerspiraler.
  7. Server.
 
 
Opskriften er fra "Den store bagedyst" på DR
 
Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/mad