Desserter

Filoruller med æbler

9. oktober 2008
af Louise Dandanell Ørsted
Tid: 35 min. + bagning4 æbler2 spsk smør1 spsk kanel2 spsk sukker4 plader filodej1 sammenpisket æg til penslingTilbehør:Vaniljeis, sorbeteller

Tid: 35 min. + bagning4 æbler2 spsk smør1 spsk kanel2 spsk sukker4 plader filodej1 sammenpisket æg til penslingTilbehør:Vaniljeis, sorbeteller flødeskumSkræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både.Brun smørret på en tykbundet pande og vend æblebåde og sukker og kanel sammen i smørret.Skru ned for varmen og lad æbleblandingen simre i 5-10 minutter. Vend jævnligt rundt i den.Læg ¼ af æblerne i hjørnet på 1 plade filodej og fold siderne ind over (det er illustreret på emballagen). Gentag med de andre plader dej.Pensl æblerullerne med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde.Serveres straks med is, sorbet eller koldt flødeskum til, så man får den gode kontrast mellem den sprøde, varme kage og tilbehøret.Tips: Det er en god idé at have et par ekstra plader filodej til at øve sig på.Alternativt kan man bruge butterdej.