Den store bagedyst: Spansk mandelkage
Desserter

Den store bagedyst: Spansk mandelkage

29. september 2014
af Helle Rosenkrantz
Ugens tema i "Den store bagedyst" var kager fra alverdens lande og Rikke lavede en lækker spansk mandelkage. Få opskriften her

Spansk mandelkage

Denne lækre kage er inspireret af Spanien. Kagen indeholder appelsinmousse og er pyntet med lemoncurdflødeskum og mandelblomster.

Ingredienser

Mandelkage400 g mandler400 g sukker6 æggehvider6 æggeblommer1 spsk. bagepulver½ dl citronsaftCa. 1 tsk. rød pastafarve Appelsinmousse5 dl piskefløde 38 %2 dl appelsinsaft fra ca. 5 appelsiner2 tsk. revet økologisk appelsinskal135 g past. æggehvider75 g sukker1 vaniljestang2 spsk. appelsinsaft6 blade husblasGul pastafarve Lemoncurd130 g sukker2 ægSaft fra 2 økologiske citronerSkal (fintrevet) fra 2 økologiske citroner50 g stuetempereret smør Lemoncurdflødeskum6 dl piskefløde 38 %2 dl lemoncurd Fondant, hvid1 spsk. citronsaft1 spsk. vand16 skumfiduserCa. 400 g flormelis Fondant, brun1 spsk. citronsaft1 spsk. vand16 skumfiduserBrun pastafarveCa. 400 g flormelis DiverseLyserødt Edible Colour til mandelblomsterneMini sukkerperler i gul (bruges som støvdragere i mandelblomsterne) PRØV OGSÅ: Apple pie med skovbær

Fremgangsmåde

MandelkageTænd ovnen på 180 grader C.Spred mandlerne ud på en bageplade og rist mandlerne i ovnen i ca. 10 minutter til de er let gyldne.Lad mandlerne køle af.Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem til mandelmel.Tilsæt bagepulver til mandelmelet og rør rundt.Pisk æggene sammen med sukker til en luftig masse.Tilsæt ca. 1 tsk. rød pastafarve så farven passer med den røde farve i det spanske flag.Tilsæt mandelmel og bagepulver i æggemassen. Vend forsigtigt.Tilsæt citronsaft og vend forsigtigt.Hæld dejen i en smurt springform..Bages ved 185 grader C i ca. 45 minutter.Kagen køles af i formen. AppelsinmousseUdblød husblassen i en skål med koldt vand.Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.Riv skallen af appelsinerne så du har 2 tsk. (ca. 2 appelsiner).Pres appelsinerne (2 dl).Pisk vanilje sammen med fløden til den er stiv.Bland forsigtigt appelsinsaft og flødeskum sammen lidt efter lidt.Vend det revne appelsinskal i.Varm 2 spsk. appelsinsaft i en gryde.Vrid husblassen for vand og tilsæt den i den varme appelsinsaft.Lad husblassen afkøle.Pisk æggehvider sammen med sukker.Bland lidt af appelsinflødeskummet sammen med den smeltede, afkølede husblas og rør sammen.Bland det i resten af flødeskummet.Vend herefter de piskede æggehvider i.Tilsæt gul pastafarve, så det passer til farven i det spanske flag. LemoncurdSukker, æg, citronsaft og citronskal varmes over vandbad, mens der piskes.Blandingen varmes langsomt op, hvorefter den tyknes.Når curden er tyk (konsistens ligesom sovs) tages den af vandbadet.Tilsæt det stuetempererede smør i små tern.Rør til smørret er smeltet.Si evt. curden, hvis du ikke ønsker at der skal være revet citrusskaller i. LemoncurdflødeskumPisk fløde og lemoncurd til flødeskum. FondantSmelt skumfiduser, citronsaft og vand over vandbad (hvis der skal farve i gøres dette nu).Tilsæt flormelis lidt ad gangen mens der æltes.Massen skal føles ”tyggegummiagtig”.Lad fondanten hvile ½ time.Rul fondanten ud i lidt flormelis.Stik blomster ud. Dust dem med lidt lyserød pulverfarve.Læg 3 stk. små gule sukkerperler på, som skal forestille støvdragere. Samling af kagen1.Brug en bagering samt kagefolie.2.Start med at lægge en rød kagebund i bunden.3.Derefter den gule appelsinmousse.4.Ovenpå lægges endnu en rød kagebund.5.Kagen sættes på køl til moussen har sat sig.6.Smør kagen op med lemoncurdflødeskum. Sørg for at siderne er helt fin og jævn.7.Pynt det øverste lag af kagen med små lemoncurdflødeskumsdutter.8.Pynt med fondant-mandelblomster. Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst (link fjernet)

Læs også