Desserter

Den store bagedyst: Spansk mandelkage

af Helle Rosenkrantz 29. september 2014
Ugens tema i "Den store bagedyst" var kager fra alverdens lande og Rikke lavede en lækker spansk mandelkage. Få opskriften her

Spansk mandelkage

    Denne lækre kage er inspireret af Spanien. Kagen indeholder appelsinmousse og er pyntet med lemoncurdflødeskum og mandelblomster.  

Ingredienser

  Mandelkage 400 g mandler 400 g sukker 6 æggehvider 6 æggeblommer 1 spsk. bagepulver ½ dl citronsaft Ca. 1 tsk. rød pastafarve   Appelsinmousse 5 dl piskefløde 38 % 2 dl appelsinsaft fra ca. 5 appelsiner 2 tsk. revet økologisk appelsinskal 135 g past. æggehvider 75 g sukker 1 vaniljestang 2 spsk. appelsinsaft 6 blade husblas Gul pastafarve   Lemoncurd 130 g sukker 2 æg Saft fra 2 økologiske citroner Skal (fintrevet) fra 2 økologiske citroner 50 g stuetempereret smør   Lemoncurdflødeskum 6 dl piskefløde 38 % 2 dl lemoncurd   Fondant, hvid 1 spsk. citronsaft 1 spsk. vand 16 skumfiduser Ca. 400 g flormelis   Fondant, brun 1 spsk. citronsaft 1 spsk. vand 16 skumfiduser Brun pastafarve Ca. 400 g flormelis   Diverse Lyserødt Edible Colour til mandelblomsterne Mini sukkerperler i gul (bruges som støvdragere i mandelblomsterne)   PRØV OGSÅ: Apple pie med skovbær  

Fremgangsmåde

  Mandelkage Tænd ovnen på 180 grader C. Spred mandlerne ud på en bageplade og rist mandlerne i ovnen i ca. 10 minutter til de er let gyldne. Lad mandlerne køle af. Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem til mandelmel. Tilsæt bagepulver til mandelmelet og rør rundt. Pisk æggene sammen med sukker til en luftig masse. Tilsæt ca. 1 tsk. rød pastafarve så farven passer med den røde farve i det spanske flag. Tilsæt mandelmel og bagepulver i æggemassen. Vend forsigtigt. Tilsæt citronsaft og vend forsigtigt. Hæld dejen i en smurt springform.. Bages ved 185 grader C i ca. 45 minutter. Kagen køles af i formen.   Appelsinmousse Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret. Riv skallen af appelsinerne så du har 2 tsk. (ca. 2 appelsiner). Pres appelsinerne (2 dl). Pisk vanilje sammen med fløden til den er stiv. Bland forsigtigt appelsinsaft og flødeskum sammen lidt efter lidt. Vend det revne appelsinskal i. Varm 2 spsk. appelsinsaft i en gryde. Vrid husblassen for vand og tilsæt den i den varme appelsinsaft. Lad husblassen afkøle. Pisk æggehvider sammen med sukker. Bland lidt af appelsinflødeskummet sammen med den smeltede, afkølede husblas og rør sammen. Bland det i resten af flødeskummet. Vend herefter de piskede æggehvider i. Tilsæt gul pastafarve, så det passer til farven i det spanske flag.   Lemoncurd Sukker, æg, citronsaft og citronskal varmes over vandbad, mens der piskes. Blandingen varmes langsomt op, hvorefter den tyknes. Når curden er tyk (konsistens ligesom sovs) tages den af vandbadet. Tilsæt det stuetempererede smør i små tern. Rør til smørret er smeltet. Si evt. curden, hvis du ikke ønsker at der skal være revet citrusskaller i.   Lemoncurdflødeskum Pisk fløde og lemoncurd til flødeskum.   Fondant Smelt skumfiduser, citronsaft og vand over vandbad (hvis der skal farve i gøres dette nu). Tilsæt flormelis lidt ad gangen mens der æltes. Massen skal føles ”tyggegummiagtig”. Lad fondanten hvile ½ time. Rul fondanten ud i lidt flormelis. Stik blomster ud. Dust dem med lidt lyserød pulverfarve. Læg 3 stk. små gule sukkerperler på, som skal forestille støvdragere.     Samling af kagen 1.Brug en bagering samt kagefolie. 2.Start med at lægge en rød kagebund i bunden. 3.Derefter den gule appelsinmousse. 4.Ovenpå lægges endnu en rød kagebund. 5.Kagen sættes på køl til moussen har sat sig. 6.Smør kagen op med lemoncurdflødeskum. Sørg for at siderne er helt fin og jævn. 7.Pynt det øverste lag af kagen med små lemoncurdflødeskumsdutter. 8.Pynt med fondant-mandelblomster.     Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst