Sarah Bernhardt a la paleo
Desserter

Sarah Bernhardt a la paleo

9. oktober 2014
af Helle Rosenkrantz
Mette fik stor ros af dommerene for de noget anderledes Sarah Bernhardt kager. Her får hendes opskrift på Sarah Bernhardt a la paleo

Chokolade

  • 800 g chokolade

Banantrøffel

  • 2 store (eller 4 små) bananer
  • 25 g raw kakao
  • 80 g kokossmør
  • 2 tsk. vanilje

Fuldkornskiks

  • 150 g hvedemel
  • 10 g rugmel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 100 g smør
  • 80 g sukker
  • 3 spsk. brun farin
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. vand

Denne nye udgave af den klassiske Sarah Bernhardt-kage er inspireret af paleo. Den indeholder både banantrøffel og fuldkornskiks.

FREMGANGSMÅDE

Chokolade

Se her, hvordan du tempererer chokolade

  1. Temperer 800 g chokolade.
  2. Udfyld runde silikonemåtter med chokoladen, som var det fyldte chokolader, du skulle lave.
  3. Pensl evt. med guldglimmer.
  4. Stik huller ved at opvarme tyller i ovnen og lav hele cirkler ved kort at placere den ene halvmåne på den varme bageplade, derefter den næste, og sæt dem så oven på hinanden.

Banantrøffel

  1. Rist kokos på en pande og blend det derefter rigtigt godt i din blender til du opnår en ”smør”.
  2. Mos bananerne og tilsæt kakao, vanilje, kokossmør og bland.
  3. Afkøles.

Fuldkornskiks

  1. Bland mel og smør og derefter sukker, bagepulver, vaniljekorn og brun farin.
  2. Tilsæt vand og ælt dejen sammen.
  3. Rul dejen ud og udstik i passende størrelse.
  4. Bages i ca. 10 minutter ved 180 grader.
  5. Afkøl på rist.
  6. Kagen samles som det ses på billedet.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også