Den store bagedyst: Sarah Bernhardt a la paleo
Desserter

Den store bagedyst: Sarah Bernhardt a la paleo

9. oktober 2014
af Helle Rosenkrantz
Mette fik stor ros af dommerene for de noget anderledes Sarah Bernhardt kager. Her får hendes opskrift på Sarah Bernhardt a la paleo

Sarah Bernhardt a la paleo

Denne nye udgave af den klassiske Sarah Bernhardt-kage er inspireret af paleo. Den indeholder både banantrøffel og fuldkornskiks. INGREDIENSER Chokolade800 g chokolade Banantrøffel2 store (eller 4 små) bananer25 g raw kakao80 g kokossmør2 tsk. vanilje Fuldkornskiks150 g hvedemel10 g rugmel50 g fuldkornshvedemel100 g smør80 g sukker3 spsk. brun farin½ tsk. bagepulver1 vaniljestang2 spsk. vand PRØV OGSÅ: Fyldte chokoladehjerter FREMGANGSMÅDE Chokolade - se her, hvordan du tempererer chokoladeTemperer 800 g chokolade.Udfyld runde silikonemåtter med chokoladen, som var det fyldte chokolader, du skulle lave.Pensl evt. med guldglimmer.Stik huller ved at opvarme tyller i ovnen og lav hele cirkler ved kort at placere den ene halvmåne på den varme bageplade, derefter den næste, og sæt dem så oven på hinanden. BanantrøffelRist kokos på en pande og blend det derefter rigtigt godt i din blender til du opnår en ”smør”.Mos bananerne og tilsæt kakao, vanilje, kokossmør og bland.Afkøles. FuldkornskiksBland mel og smør og derefter sukker, bagepulver, vaniljekorn og brun farin.Tilsæt vand og ælt dejen sammen.Rul dejen ud og udstik i passende størrelse.Bages i ca. 10 minutter ved 180 grader.Afkøl på rist. Kagen samles som det ses på billedet. Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst (link fjernet)

Læs også