petit four

Den store bagedyst: Petit four med chokolade og brombær

9. oktober 2015
af Helle Rosenkrantz
Foto: DR
Dagens tema i "Den store bagedyst" var "to go". Og til dagens første udfordring var der inviteret gæster som skulle smage på alle amatørbagernes kager. Micki stod for de lækre små petit four med smag af chokolade og brombær - Få opskriften her

Petit four med chokolade og brombær

  DET SKAL DU BRUGE TIL PETIT FOUR   Mørdejsbunde 600 g koldt smør 225 g flormelis 750 g hvedemel 3 æg 1 knsp. salt   Chokoladeganache 4 blade husblas 7 dl piskefløde 450 g mørk chokolade 1 økologisk appelsin   Brombærmarmelade 250 g brombær 1 lime, saft + skal 75 g sukker 1 spsk. vand 6 g melatin + 1 spsk. sukker   Hvid chokoladeganache 300 g hvid chokolade 4 dl fløde 2 blade husblas   Til sammenlægning 50 friske brombær Kakaonips Frysetørret brombær ½ dl limesaft 1 dl vand 100 g sukker 2 blade husblas   PRØV OGSÅ: Små lækre brownie petit four - få opskriften på browniekager i hvid marcipan  

Opskrift - sådan laver du petit four med chokolade og brombær

  Mørdej Bland mel, flormelis og salt. Smuldr smørret i. Bind det hele sammen med æg og ælt kort til ensartet. Trilles til en kugle og sættes på køl. Rulles ud til ½ cm tykkelse. Udstikkes til 100 runde cirkler Bages ved 180 grader i ca. 10-12 minutter til de er gyldenbrune.   Chokoladeganache Udblød husblas i rigeligt vand. Kog fløden op til før kogepunktet. Hak chokoladen. Riv skallen fra appelsin. Kom den varme fløde over chokoladen og smelt den. Smelt husblassen i den lune chokolademasse. Kom appelsinskal ved. Stilles på køl til den er helt stivnet. Når den er helt stivnet tages den ud af køleskabet. Ganachen gives en kort tur med elpisker til luftig, men stadig fast konsistens. Pas på ikke at overpiske – så skiller den. Kommes i sprøjtepose med rund tyl og klar til sammenlægning.   Brombærmarmelade Brombær, sukker og vand koges op. Smages til med limesaft og limeskal. Koges ind og tilsættes melatin og sukker og koger til en tyk marmelade. Stilles til side og køles. Blendes til ensartet   Hvid chokoladeganache Husblas udblødes i rigeligt koldt vand. Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade og kommes i en skål. Fløden koges op i en gryde til lige før kogepunktet. Kom den opvredne husblas i fløden, smelt husblassen heri og rør lidt rundt til alt husblassen er smeltet. Halvdelen af den varme fløde kommes ned i skålen med chokolade mens man rører rundt og chokoladen begynder at smelte. Den resterende fløde kommes i og der røres til al chokoladen er smeltet og der ikke er stykker af chokolade tilbage. Sættes på køl.   Sammenlægning Husblas lægges i blød i rigeligt vand. Limesaft, vand, sukker koges op, smages til med evt. mere sukker eller limesaft. Opvredet husblas kommes i og smeltes med. Bruges til at overtrække brombærrene. Kager lægges sammen med en mørdejsbund i bunden. Derefter kommes en portion chokoladeganache i en ring. I midten kommes lidt brombærmarmelade og toppes med en ny bund. Toppes med en rosette af hvid chokoladeganache og et frisk brombær og kakaonips og frysetørret brombær.    Se Den Store Bagedyst hver onsdag kl. 20.00 på DR1   Se meget mere om Den Store Bagedyst her