Den store bagedyst: Luksus brownie
Desserter

Den store bagedyst: Luksus brownie

8. september 2014
af Helle Rosenkrantz
Her er opskriften på Mettes skønne brownie, som er nem at have med på farten. Kagen indeholder karamelliserede pekannødder og både hvid og mørk chokolade

Luksus brownie

Ingredienser

Karamelliserede pekannødder75 g sukker150 g pekannødder

Bund

50 g sukker150 g mel1 knivspids salt200 g smør½ spsk. vand Tobias blev igen ugens mesterbager med cigarer med saltkaramel og fransk nougat. Få opskriften her

Mørk brownie

140 g hvedemel2 spsk. kakao½ tsk. salt220 g smør180 g chokolade, 64 %400 g sukker2 tsk. vanilje6 æg

Hvid brownie

150 g hvid chokolade300 g flødeost200 g sukker3 æg1 tsk. vaniljeessens100 g mel

Fremgangsmåde

Karamelliserede pekannødder

Nødderne kommes kort på en varm pande og hældes derefter i en skål. Sukkeret smeltes på panden ved ikke for høj varme.Nødderne kommes i og blandes med sukkeret.Disse hældes ud på et stykke bagepapir og køler af.Hakkes derefter groft.

Bund

Ovnen sættes på 180 grader.De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres derefter i. Dejen trykkes sammen (tilsæt vand hvis den ikke vil samles)Dejen fordeles i en lille bradepande med en tykkelse på ½ cm. Bunden prikkes med en gaffel. Bunden bages i ca. 15 minutter til den er gylden i kanten.

Mørk brownie

Imens bunden bager, blandes den mørke brownie.Mel, kakao og salt sigtes sammen og stilles væk. Smør og chokolade smeltes sammen over vandbad. 200 g af sukkeret blandes i chokoladen. Chokoladen tages af varmen og vaniljen blandes i. Blandingen hældes op i din røremaskine. De sidste 200 g af sukkeret og æggene piskes godt i en skål.Forsigtigt blandes halvdelen af æggesnapsen med chokoladen – under konstant omrøring. Resten af æggesnapsen piskes til den bliver tyk og hvid.Dette vendes i chokoladen. Til slut vendes melblandingen og de karamelliserede nødder i dejen.

Hvid brownie

Den hvide chokolade smeltes i mikroovnen. Lad afkøle til brug. Pisk flødeost og sukker sammen. Derefter tilsættes et æg af gangen. Derefter kommes vaniljen i.Ved lav hastighed røres melet i. Vend den hvide chokolade i. Derefter hældes den hvide brownie over. Med lidt af den mørke laves et mønster i kagen. Bages i 25-30-35 minutter ved samme temperatur. HUSK EN BROWNIE SKAL VÆRE SNASKET Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst (link fjernet)

Læs også