Den store bagedyst: Hundekage
Desserter

Den store bagedyst: Hundekage

18. september 2014
af Helle Rosenkrantz
Denne uges mesterbager i ”Den store bagedyst” blev Kathja der sluttede af med at lave en hundekage til børnefødselsdagen. Her får du opskriften på hendes fine hundekage

Hundekage

En sød og flot fødselsdagskage, der ligner en hund. Indeni er der chokolade-/kastagnecreme, smørcreme og lakridscreme. Ingredienser Bunde12 æg1 kg sukker1 kg hvedemel4 tsk. vaniljesukker6 tsk. bagepulver8 dl mælk400 g smør Chokolade-/kastanjecreme2 ds usødet kastanjepuré (425 g)200 g god mørk chokolade150 g flormelis½ liter piskefløde Lakridscreme½ liter piskefløde250 g hvid chokolade3 spsk. lakridssirup2 tsk. rålakridspulver1 spsk. revet citronskal Smørcreme500 g blødt smørCa. 700 g flormelis1 -2 dl kakao Fondantovertræk60 skumfiduser8 spsk. Olie4 spsk. koldt vandCa. 3 pk. FlormelisKakao/brun farvepastaMaizenamel til at rulle ud iRød farvepastaSort farvepasta SE OGSÅ: Sidste uges mesterbager: Solsikkeformet prydbrød med hvidløg og persille

Fremgangsmåde

BundePisk æg og sukker sammen til en tyk, hvid æggemasse.Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i igennem en sigte.Vend det hele forsigtigt.Kom mælk og smør i en gryde og smelt det over svag varme.Pisk det sammen.Hæld mælk og smør i dejen lidt ad gangen til massen er ensartet.Fordel dejen på to bageplader betrukket med bagepapir og bag bundene til dejen slipper på en træpind.Afkøl bundene. LakridscremeHak den hvide chokolade fint.Varm fløden op med siruppen, lakridspulveret og citronskallen, så den kun lige når kogepunktet.Hæld chokoladen i og rør til den er smeltet.Sættes på køl. Chokolade-/kastanjecremePisk kastanjecremen godt igennem.Tilsæt smeltet chokolade og det meste af flormelissen.Rør grundigt.Pisk fløden til skum og vend den i cremen.Smag evt. til med mere flormelis.Sættes på køl. SmørcremeDet bløde smør piskes op med flormelis og kakao indtil det har en luftig konsistens. FondantovertrækSkumfiduser, olie og vand blandes i en skål og smeltes i et vandbad eller i en mikroovn.Ælt det hele sammen og indfarv i brun, lidt lyserød til tungen, og lidt hvidt til øjnene.Opbevar i tætlukket pose indtil brug. Samling af kagenBundene skæres i form og hunden opbygges i lag med lakrids og kastanjecremen.Formen på hunden afsluttes med smørcreme.Fondanten rulles ud, og hunden betrækkes.Øjne og ører laves derefter. Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst (link fjernet)

Læs også