Desserter

Den store bagedyst: Hundekage

af Helle Rosenkrantz 18. september 2014
Denne uges mesterbager i ”Den store bagedyst” blev Kathja der sluttede af med at lave en hundekage til børnefødselsdagen. Her får du opskriften på hendes fine hundekage

Hundekage

  En sød og flot fødselsdagskage, der ligner en hund. Indeni er der chokolade-/kastagnecreme, smørcreme og lakridscreme.   Ingredienser   Bunde 12 æg 1 kg sukker 1 kg hvedemel 4 tsk. vaniljesukker 6 tsk. bagepulver 8 dl mælk 400 g smør   Chokolade-/kastanjecreme 2 ds usødet kastanjepuré (425 g) 200 g god mørk chokolade 150 g flormelis ½ liter piskefløde   Lakridscreme ½ liter piskefløde 250 g hvid chokolade 3 spsk. lakridssirup 2 tsk. rålakridspulver 1 spsk. revet citronskal   Smørcreme 500 g blødt smør Ca. 700 g flormelis 1 -2 dl kakao   Fondantovertræk 60 skumfiduser 8 spsk. Olie 4 spsk. koldt vand Ca. 3 pk. Flormelis Kakao/brun farvepasta Maizenamel til at rulle ud i Rød farvepasta Sort farvepasta   SE OGSÅ: Sidste uges mesterbager: Solsikkeformet prydbrød med hvidløg og persille  

Fremgangsmåde

  Bunde Pisk æg og sukker sammen til en tyk, hvid æggemasse. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i igennem en sigte. Vend det hele forsigtigt. Kom mælk og smør i en gryde og smelt det over svag varme. Pisk det sammen. Hæld mælk og smør i dejen lidt ad gangen til massen er ensartet. Fordel dejen på to bageplader betrukket med bagepapir og bag bundene til dejen slipper på en træpind. Afkøl bundene.   Lakridscreme Hak den hvide chokolade fint. Varm fløden op med siruppen, lakridspulveret og citronskallen, så den kun lige når kogepunktet. Hæld chokoladen i og rør til den er smeltet. Sættes på køl.   Chokolade-/kastanjecreme Pisk kastanjecremen godt igennem. Tilsæt smeltet chokolade og det meste af flormelissen. Rør grundigt. Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Smag evt. til med mere flormelis. Sættes på køl.    Smørcreme Det bløde smør piskes op med flormelis og kakao indtil det har en luftig konsistens.   Fondantovertræk Skumfiduser, olie og vand blandes i en skål og smeltes i et vandbad eller i en mikroovn. Ælt det hele sammen og indfarv i brun, lidt lyserød til tungen, og lidt hvidt til øjnene. Opbevar i tætlukket pose indtil brug.   Samling af kagen Bundene skæres i form og hunden opbygges i lag med lakrids og kastanjecremen. Formen på hunden afsluttes med smørcreme. Fondanten rulles ud, og hunden betrækkes. Øjne og ører laves derefter.   Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst