Hors d’oeuvres som kræmmerhuse
Desserter

Hors d’oeuvres som kræmmerhuse

2. oktober 2014Opdateret 3. april
af Helle Rosenkrantz
Temaet i denne uges "Den store bagedyst" var bryllup. Og Mette fik stor ros af dommerene for disse fine Hors d’oeuvres som kræmmerhuse med krebsehaler og aioli få opskriften her

Kegler

  • 55 g smør
  • 330 g glukose
  • 30 g miso-pasta (kan købes i helsekost butikker)
  • 1 tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
  • 1 spsk. olie
  • 60 g mel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 60 g sesamfrø

Krebsehaler og aioli

  • 2 pakker krebsehaler
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. sød sennep
  • Lidt salt
  • 1 fed revet hvidløg
  • ½ citron (saft)
  • 2 dl olie
  • 1 håndfuld dild (hakket)

Fremgangsmåde

Kegler

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smelt smør og glykose sammen.
  3. Pisk miso-pasta og olie i.
  4. Sigt mel og ingefær i under omrøring.
  5. Tilsæt sesamfrø og rør.
  6. Sæt dejen på med en spiseske på din bageplade og bag i 5-6 minutter.
  7. Fjern fra bagepladen og form til kegler.

Krebsehaler og aioli

  1. Hak krebsehalerne til grove stykker.
  2. Bland æggeblommer, sennep, hvidløg, salt og citronsaft sammen.
  3. Pisk stille og roligt olien i, til du har en tyk mayonnaise.
  4. Bland dilden i.
  5. Put først krebsekødet i keglerne og top derefter med aioli.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også