Grovboller med lakridshonning
Desserter

Grovboller med lakridshonning

11. september 2014Opdateret 3. april
af Helle Rosenkrantz
Liva fik stor ros af dommerene for de lækre grovboller med lakridshonning i denne uges "Den store bagedyst". Opskriften giver en portion flotte og lækre grovboller med ristede græskarkerner på toppen

Grovboller

  • 400 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsmel
  • 2 dl vand
  • 1 øl
  • 20 g salt
  • Græskarkerner, der er ristet på panden
  • 35 g gær
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. honning m. lakrids.
  • 1 stor spiseskefuld krydderi (Flaming dust fra Mill og Mortar)

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i væden.
  2. Tilsæt honning og krydderi samt de ristede græskarkerner.
  3. Til sidst kommes salt og mel i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen.
  4. Kom lidt olie i en ren skål, og vend dejen i det, hvorefter dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse.
  5. Bollerne skal veje 70 gram hver.
  6. Bages ved 240 grader i 12-15 minutter.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også