Den store bagedyst: Grovboller med lakridshonning
Desserter

Den store bagedyst: Grovboller med lakridshonning

11. september 2014
af Helle Rosenkrantz
Liva fik stor ros af dommerene for de lækre grovboller med lakridshonning i denne uges "Den store bagedyst". Opskriften giver en portion flotte og lækre grovboller med ristede græskarkerner på toppen

Grovboller med lakridshonning (16 stk)

Ingredienser400 g hvedemel100 g fuldkornsmel2 dl vand1 øl20 g saltGræskarkerner, der er ristet på panden.35 g gær2 spsk. olie1 spsk. honning m. lakrids.1 stor spiseskefuld krydderi (Flaming dust fra Mill og Mortar). SE OGSÅ: Ugens mesterbager Mettes solsikkeformet prydbrød med hvidløg og persille

Fremgangsmåde

Opløs gæren i væden.Tilsæt honning og krydderi samt de ristede græskarkerner.Til sidst kommes salt og mel i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen.Kom lidt olie i en ren skål, og vend dejen i det, hvorefter dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse.Bollerne skal veje 70 gram hver.Bages ved 240 grader i 12-15 minutter. Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst (link fjernet)

Læs også