Den store bagedyst: Cupcakes med jordbær og rabarber
Desserter

Den store bagedyst: Cupcakes med jordbær og rabarber

29. august 2014
af Helle Rosenkrantz
De lækre cupcakes med jordbær og rabarber og skøn topping af mascarponecreme var Kathjas favoritbagning i denne uges "Den store bagedyst". Her får du opskriften

Cupcakes med jordbær og rabarber 18 stk.

Ingredienser

Det våde

2 æg200 g lyst rørsukker1 polynesisk vaniljestang150 g cremefraiche 18 %80 g smeltet smør1 spsk. jordbærsirupSaften af 1 stor citron

Kompot

Ca. 180 g friske jordbærCa. 100 g rabarber2 tsk. vand1 spsk. lyst rørsukkerDen tomme vaniljestangKog det hele sammen og afkøl det hurtigt.

Det tørre

300 g hvedemel10 g groft majsmel50 g hasselnødder/valnødderSkal af en stor økologisk citron1 tsk. bagepulver1½ tsk. natron

Topping

500 g mascarpone150 g jordbærCa. 100 g flormelisKompot af jordbær/rabarberFrysetørrede jordbærCitronmelisseblade200 g friske jordbær, skåret i fine skiver. Tobias løb med titlen "Ugens mesterbager". Få opskriften på hans spændende lagkage her

Fremgangsmåde

Skrab vaniljestangen fri for kornene og bland dem med lidt af sukkeret. (Gem den tømte stang til rabarberkompotten)Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en hvid masse (ca. 5 minutter)Kom den afkølede, smeltede smør i sammen med cremefraiche, jordbærsirup, citronsaften og kompotten (gem lidt til toppingen) Tørrist nødderne på en pande. Blend nødderne til mel sammen med lidt af hvedemelet.Bland resten af hvedemelet med natron, bagepulver, revet citronskal og majsmel.Vend melblandingen i det våde, men kun lige til melet er opsuget.Fyld muffinformene 2/3 del op (brug evt. en tyl). Bages ca. 15-20 minutter ved 200 grader, midt i ovnen.De afkølede muffins prikkes med en kødnål, og toppen fugtes med lidt rosenvand.

Topping

Hak jordbærrene meget fint. Tilsæt lidt kompot.Pisk mascarponen luftig med flormelisBland det hele sammen med løs hånd.Brug evt. lidt rødbedesaft for en rødere farve.Sprøjt med tylle så højt det kan lade sig gøre og pynt med jordbær, tørrede jordbær og et citronmelisseblad. Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst (link fjernet)

Læs også