Den store bagedyst: Citronkage med blå birkes
Desserter

Den store bagedyst: Citronkage med blå birkes

8. september 2014
af Helle Rosenkrantz
Rikke lavede denne skønne og transportabel kage med masser af blå birkes og en frisk smag af citron.

Citronkage med blå birkes

Ingredienser

Kagen

1 vaniljestang250 g rørsukker340 g stuetempereret smør200 g flormelis7 æg½ tsk. bagepulver300 g hvedemel1 ½ dl kartoffelmel40 g blå birkesRevet skal og saft af 1½ vasket citron260 g ren rå marcipan75 g stuetempereret smør2 æg

Citronglasur

Revet skal af 1 økologisk citronSaft af 1 økologisk citron1 æggehvide (30 g)ca. 200 g flormelis Tobias blev igen ugens mesterbager med cigarer med saltkaramel og fransk nougat. Få opskriften her

Pynt

20 g usaltede pistaciekerner5 g frysetørrede hindbær50 g ren rå marcipanRød pastafarveBogstavsudstikkere

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene udBland vaniljekornene med en spsk. af rørsukkeretTag 100 g af rørsukkeret fra og læg det i en skål til senere.Pisk vanilje, rørsukker og flormelis sammen.Skær smørret i mindre stykker og tilsæt. Pisk videre indtil dejen er lys og luftigTilsæt æggene i et ad gangen mens der piskesBland bagepulver, hvedemel og kartoffelmel og sigt det ned i dejenTilsæt blå birkesTilsæt reven skal og saft af 1 citronVend forsigtigt dejen rundt, til den er homogenRiv marcipanen på den grove side af rivejernetTilsæt sukker og rør rundt til sukkeret er integreret i marcipanenSkær smørret i små tern, tilsæt og rørTilsæt æg til marcipanmassen og rør i ca. 2 minutter Vend forsigtigt marcipanmassen sammen med dejen og vend forsigtigt rundtHæld dejen i en form beklædt med bagepapir/smurt bageform ca. 26 x 30 cmBages på midterst rille i en 180 C grader varm ovn i ca. 40 minutterGlasur og pynt:Tilsæt reven skal af 1 citron, saft af ½ citron og æggehviden til flormelissen (tilsæt evt. vand eller mere citronsaft, hvis glasuren virker for ”tør”) og rør det sammen.Lav et kornet, put lidt glasur derned i, og lav en kant hele vejen rundt på den afkølede kage. På den måde flyder glasuren ikke ud over kanterneSmør kagen med den resterende glasur.Hak de usaltede pistaciekerner groftDrys pistaciekernerne og de frysetørrede hindbær over glasuren inden den størkner heltFarv marcipanen med rød pasta arve. Brug en tændstik til at afmåle den røde farve.Stik bogstaver ud i marcipanen. Lad bogstaverne tørre 5 minutter, inden du flytter dem over på kagen. Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst (link fjernet)

Læs også