Desserter

Den store bagedyst: Citronkage med blå birkes

af Helle Rosenkrantz 8. september 2014
Rikke lavede denne skønne og transportabel kage med masser af blå birkes og en frisk smag af citron.

Citronkage med blå birkes

Ingredienser

 

Kagen

1 vaniljestang 250 g rørsukker 340 g stuetempereret smør 200 g flormelis 7 æg ½ tsk. bagepulver 300 g hvedemel 1 ½ dl kartoffelmel 40 g blå birkes Revet skal og saft af 1½ vasket citron 260 g ren rå marcipan 75 g stuetempereret smør 2 æg  

Citronglasur

Revet skal af 1 økologisk citron Saft af 1 økologisk citron 1 æggehvide (30 g) ca. 200 g flormelis     Tobias blev igen ugens mesterbager med cigarer med saltkaramel og fransk nougat. Få opskriften her  

Pynt

20 g usaltede pistaciekerner 5 g frysetørrede hindbær 50 g ren rå marcipan Rød pastafarve Bogstavsudstikkere  

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud Bland vaniljekornene med en spsk. af rørsukkeret Tag 100 g af rørsukkeret fra og læg det i en skål til senere. Pisk vanilje, rørsukker og flormelis sammen. Skær smørret i mindre stykker og tilsæt. Pisk videre indtil dejen er lys og luftig Tilsæt æggene i et ad gangen mens der piskes Bland bagepulver, hvedemel og kartoffelmel og sigt det ned i dejen Tilsæt blå birkes Tilsæt reven skal og saft af 1 citron Vend forsigtigt dejen rundt, til den er homogen Riv marcipanen på den grove side af rivejernet Tilsæt sukker og rør rundt til sukkeret er integreret i marcipanen Skær smørret i små tern, tilsæt og rør Tilsæt æg til marcipanmassen og rør i ca. 2 minutter  Vend forsigtigt marcipanmassen sammen med dejen og vend forsigtigt rundt Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir/smurt bageform ca. 26 x 30 cm Bages på midterst rille i en 180 C grader varm ovn i ca. 40 minutter Glasur og pynt: Tilsæt reven skal af 1 citron, saft af ½ citron og æggehviden til flormelissen (tilsæt evt. vand eller mere citronsaft, hvis glasuren virker for ”tør”) og rør det sammen. Lav et kornet, put lidt glasur derned i, og lav en kant hele vejen rundt på den afkølede kage. På den måde flyder glasuren ikke ud over kanterne Smør kagen med den resterende glasur. Hak de usaltede pistaciekerner groft Drys pistaciekernerne og de frysetørrede hindbær over glasuren inden den størkner helt Farv marcipanen med rød pasta arve. Brug en tændstik til at afmåle den røde farve. Stik bogstaver ud i marcipanen. Lad bogstaverne tørre 5 minutter, inden du flytter dem over på kagen.     Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst