Desserter

Den store bagedyst: Apple pie med skovbær

29. september 2014
af Helle Rosenkrantz
Mette bagte denne skønne apple pie i ugens "Den store Bagedyst". Her får du opskriften på apple pie med skovbær og lækkert cream cheese fyl

Apple pie med skovbær

  Ingredienser   Mørdejen 220 g (helt koldt) smør 300 g mel 3 spsk. sukker Lidt salt 1 æg (pisket)   Skovbærbund med valnødder 150 g forskellige bær 1 citron Sukker efter behov 1 håndfuld valnødder   Cream cheese-fyld 2 pakker flødeost 100 g sukker 2 æg 2 vaniljestænger    Æbleroser Æbler skåret i tynde skiver Citron   Karamel 125 g flormelis 62 ml vand   Karamelsauce 50 g smør 90 g brun farin 1 dl piskefløde 1 tsk. vanilje Lidt salt   PRØV OGSÅ: Cheesecake  

Fremgangsmåde

  Mørdejen Mel, sukker, salt og smør kommes i foodprocessoren. Der blendes indtil massen er godt klumpet. Ægget tilsættes, og dejen begynder at samle sig og blive til en dej. Dejen samles og deles i to (en til bund og en til låget). Disse lægges i hver deres plasticpose og lægges på køl til brug.   Skovbærbund med valnødder: Kog bær i 5-10 minutter. Sigt blandingen igennem en si. Afkøl. Brug kun kødet i bunden af din tærte. Hak valnødderne og fordel dem over bærbunden.   Cream cheese-fyld Skrab vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret. Rør flødeost, sukker og vanilje sammen. Æggene tilsættes. Blandingen hældes over din skovbær + valnøddebund.   Æbleroser Æbler skæres papirtynde med en mandolin og puttes i citronvand. Stykkerne kommes på en tallerken og sættes i mikroovnen i ca. 1 minut. Dette gøres for at gøre æblerne bløde og lettere bøjelige. Rul den første i en stram spiral og derefter rulles de næste omkring den første, så du får en smuk rose. Stil dem væk i små forme indtil de skal bruges (fx espressokopper eller muffinforme).   Karamel Varm flormelis til en lys karamel dannes. Tilsæt vand og kog i ca. 1 minut. Pensel æbleroserne med karamellen til sidst.   Karamelsauce Kog smør, brun farin, smør, fløde og MEGET LIDT salt i ca. 6 minutter. Tilsæt vaniljesukker og afkøl inden denne bruges som tilbehør til æblekagen.   Bagning Først bages bunden i 10 minutter ved 200 grader på en pizzasten. Fyld og låg tilsættes og kagen bages videre i 40-45 minutter ved 180 grader.     Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst