Daddelkage med romsirup
Desserter

Daddelkage med romsirup

af Mai Knauer 21. november 2019
foto: Columbus Leth
Dadlerne gør kagen saftig og bidrager med naturlig sødme, der passer godt til den skarpe sirup.
Tid: 30 minutter Bagetid: 35 minutter Antal personer: 6-8   
  DET SKAL DU BRUGE 200 g dadler uden sten 1 tsk. natron 2 dl kogende vand 180 g rørsukker 125 g blødt smør 2 store æg 175 g hvedemel 1½ tsk. bagepulver 1 knivspids salt 1 tsk. kanel 1 tsk. vaniljesukker ½ tsk. stødt ingefær 1 kugelhopfform,  ca. 25 cm i diameter Smør til formen  
  Romsirup:  1 dl ahornsirup ½ dl mørk rom 1 tsk. vaniljeekstrakt   Tænd ovnen på 180°. Hak dadlerne groft, læg dem i en skål, og drys natron over. Hæld kogende vand over, og lad det stå i 5 minutter, til dadlerne er bløde. Blend det i en foodprocessor, til massen er glat. Pisk sukker og smør sammen i en stor skål med en elpisker i ca. 5 minutter. Rør æggene i et ad gangen, og sigt så mel, bagepulver, salt, kanel, vaniljesukker og ingefær i dejen. Vend forsigtigt daddelblandingen i. Hæld dejen i en smurt kugelhopfform, og bag kagen i ovnen ca. 35 minutter. Lad kagen afkøle helt på en rist.    PRØV OGSÅ: Jule-cheesecake med kirsebærgelé   Romsirup: Varm ahornsirup, rom og vaniljeekstrakt op til kogepunktet i en lille gryde. Skru ned, og lad siruppen simre i 5-6 minutter, til den tykner. Hæld sirup over kagen, og servér.