De lækre cupcakes med jordbær og rabarber og skøn topping af mascarponecreme var Kathjas favoritbagning i denne uges "Den store bagedyst". Her får du opskriften
Det våde
2 æg
200 g lyst rørsukker
1 polynesisk vaniljestang
150 g cremefraiche 18 %
80 g smeltet smør
1 spsk. jordbærsirup
Saften af 1 stor citron
Kompot
Ca. 180 g friske jordbær
Ca. 100 g rabarber
2 tsk. vand
1 spsk. lyst rørsukker
Den tomme vaniljestang
Det tørre
300 g hvedemel
10 g groft majsmel
50 g hasselnødder/valnødder
Skal af en stor økologisk citron
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. natron
Topping
500 g mascarpone
150 g jordbær
Ca. 100 g flormelis
Kompot af jordbær/rabarber
Frysetørrede jordbær
Citronmelisseblade
200 g friske jordbær, skåret i fine skiver.
Fremgangsmåde
Skrab vaniljestangen fri for kornene og bland dem med lidt af sukkeret. (Gem den tømte stang til rabarberkompotten)
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en hvid masse (ca. 5 minutter)
Kom den afkølede, smeltede smør i sammen med cremefraiche, jordbærsirup, citronsaften og kompotten (gem lidt til toppingen)
Tørrist nødderne på en pande.
Blend nødderne til mel sammen med lidt af hvedemelet.
Bland resten af hvedemelet med natron, bagepulver, revet citronskal og majsmel.
Vend melblandingen i det våde, men kun lige til melet er opsuget.
Fyld muffinformene 2/3 del op (brug evt. en tyl).
Bages ca. 15-20 minutter ved 200 grader, midt i ovnen.De afkølede muffins prikkes med en kødnål, og toppen fugtes med lidt rosenvand.
Topping
Hak jordbærrene meget fint.
Tilsæt lidt kompot.
Pisk mascarponen luftig med flormelis.
Bland det hele sammen med løs hånd.
Brug evt. lidt rødbedesaft for en rødere farve.
Sprøjt med tylle så højt det kan lade sig gøre og pynt med jordbær, tørrede jordbær og et citronmelisseblad.