Desserter

Cookie dough-kugler

Alle børn elsker kagedej, og kærligheden forsvinder jo ikke, bare fordi man bliver voksen. Disse cookie dough-kugler er nemme at lave og smager så godt, at de burde forbydes.

Tid i alt: 5 min

DET SKAL DU BRUGE

100 g blødt smør
100 g brun farin
4 spsk. sukker
3 spsk. mælk
korn af 1 vaniljestang
200 g hvedemel
1 knsp. salt
evt. 1 håndfuld chokoladestykker eller rosiner

Opskrift - sådan laver du cookie dough-kugler (20 stk.)

  1. Rør smør, farin og sukker sammen i en røremaskine i 3-4 minutter. Tilsæt mælk og vaniljekorn under stadig omrøring.
  2. Rør mel og salt i, og bliv ved med at røre, til dejen er ensartet og ikke klistret. Tillsæt evt. chokoladestykker eller rosiner. 
  3. Tril dejen til små kugler, læg dem på et fad, og stil de lækre cookie dough-kugler på køl, til de skal spises.

Tip: Hvis du har mere chokolade, kan du smelte den og dyppe kuglerne heri. Du kan også rulle kuglerne i lakridspulver, nøddeflager eller kakaopulver. 

Hvad er cookie dough?

Cookie dough er egentlig bare kagedej, men når vi laver cookie dough der skal spises som det er, så er det uden æg — de fleste synes ikke om at spise noget, der indeholder rå æg, også selvom Fødevarestyrelsen ikke længere advarer mod at bruge rå æg i maden. Laver du kagedej uden æg, kan du spise lige så meget du har lyst til, uden at det er så forbudt på samme måde, som det var, da vi som børn stjal en smagsprøve, eller fik lov at slikke en ske.