clafoutis
Desserter

Clafoutis med hindbær

af Timm Vladimir 26. april 2022
Foto: Columbus Leth
Clafoutis-dejen er porøs og smuldrende og indbyder til at blive spist med det samme og i store mængder, hvis du spørger mig. Få opskriften på clafoutis med hindbær her
35 min 6 personer
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150-200 g hindbær
  • 1 rund bageform, ca. 25 cm i diameter
  • smør til formen

DEJ

  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. sukker
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 knsp. salt

PYNT

  • 2 spsk. flormelis

Trækketid: 30 minutter.

1. Pisk alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, indtil alle klumper er væk. Lad dejen trække 30 minutter i køleskabet.

 

2. Tænd ovnen på 190°. Fordel halvdelen af dejen i den smurte bageform, og bag den i ovnen i 10 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og fordel hindbærrene oven på kagen. Fordel resten af dejen over hindbærrene, og bag kagen i yderligere 20-25 minutter, til den har taget farve. Lad kagen køle af, og drys den med flormelis inden servering.