Desserter
29. november 2011(Opdateret 29.11.11)

Citrusmarmelade

Dette er verdens nemmeste citrusmarmelade. Hvis du vil, kan du tage de værste kerner fra, inden du kommer marmeladen på glas – men husk at bruge en ske eller en madpincet, som du først har skoldet (ellers er det også okay hyggeligt selv at sortere fra, når man sidder og spiser).
Af: Louisa Lorang
Citrusmarmelade
Dette er verdens nemmeste citrusmarmelade. Hvis du vil, kan du tage de værste kerner fra, inden du kommer marmeladen på glas – men husk at bruge en ske eller en madpincet, som du først har skoldet (ellers er det også okay hyggeligt selv at sortere fra, når man sidder og spiser).

Det skal du bruge

  • 3 økologiske appelsiner
  • 2 økologiske citroner
  • 1 økologisk limefrugt
  • 1 økologisk mandarin
  • 1-1½ kg sukker
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Skyl citrusfrugterne grundigt. Vej dem - der skal være ca. 1-1½ kg.
  2. Kom citrusfrugterne i en gryde med koldt vand, der dækker, og kog dem under låg i 1½ time.
  3. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
  4. Kom sukker (samme vægt som citrusfrugterne) i en foodprocessor, tag de varme citrusfrugter op af kogevandet, og blend det hele.
  5. Fyld marmeladen på skoldede sylteglas.
  6. Luk straks låget, og opbevar dem køligt og mørkt i op til mindst 2 måneder.
  7. Holdbarhed efter åbning er 1-2 uger.

TIP: Husk, at det er vigtigt at bruge økologiske frugter. Er det ikke alle slags, du kan skaffe, så erstat med citron. Det bliver skønt.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.