Citronsmåkager
Brød og bagværk

Citronsmåkager

9. december 2014
af Christine Bille Nielsen og Mai Knauer
Foto: Columbus Leth, m.fl.
Ofte er det simple bare det bedste. Til disse citronsmåkager skal du kun bruge fem ingredienser

Citronsmåkager ca. 40 stk.

INGREDIENSERkorn af ½ vaniljestang125 g flormelisskal af 1 usprøjtet citron300 g hvedemel225 g smør

Opskrift - sådan laver du citronsmåkager

Bland vaniljekornene med lidt af flormelissen med en paletkniv. Riv skallen af citronen fint. Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og kør til en ensartet dej. Form den til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm. Pak dejpølsen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time. Tænd ovnen på 180°. Udstik kagerne med en udstikkerform, gerne med lidt bølget kant. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist. PRØV OGSÅ: Jødekager med citron

Læs også