Rikke lavede denne skønne og transportabel kage med masser af blå birkes og en frisk smag af citron.
Kagen
1 vaniljestang
250 g rørsukker
340 g stuetempereret smør
200 g flormelis
7 æg
½ tsk. bagepulver
300 g hvedemel
1 ½ dl kartoffelmel
40 g blå birkes
Revet skal og saft af 1½ vasket citron
260 g ren rå marcipan
75 g stuetempereret smør
2 æg
Citronglasur
Revet skal af 1 økologisk citron
Saft af 1 økologisk citron
1 æggehvide (30 g)
ca. 200 g flormelis
Pynt
20 g usaltede pistaciekerner
5 g frysetørrede hindbær
50 g ren rå marcipan
Rød pastafarve
Bogstavsudstikkere
Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud
Bland vaniljekornene med en spsk. af rørsukkeret
Tag 100 g af rørsukkeret fra og læg det i en skål til senere.
Pisk vanilje, rørsukker og flormelis sammen.
Skær smørret i mindre stykker og tilsæt. P
Pisk videre indtil dejen er lys og luftig
Tilsæt æggene i et ad gangen mens der piskes
Bland bagepulver, hvedemel og kartoffelmel og sigt det ned i dejen
Tilsæt blå birkes
Tilsæt reven skal og saft af 1 citron
Vend forsigtigt dejen rundt, til den er homogen
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet
Tilsæt sukker og rør rundt til sukkeret er integreret i marcipanen
Skær smørret i små tern, tilsæt og rør
Tilsæt æg til marcipanmassen og rør i ca. 2 minutter
Vend forsigtigt marcipanmassen sammen med dejen og vend forsigtigt rundt
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir/smurt bageform ca. 26 x 30 cm
Bages på midterst rille i en 180 C grader varm ovn i ca. 40 minutter
Glasur og pynt
Tilsæt reven skal af 1 citron, saft af ½ citron og æggehviden til flormelissen (tilsæt evt. vand eller mere citronsaft, hvis glasuren virker for ”tør”) og rør det sammen.
Lav et kornet, put lidt glasur derned i, og lav en kant hele vejen rundt på den afkølede kage. På den måde flyder glasuren ikke ud over kanterne
Smør kagen med den resterende glasur.
Hak de usaltede pistaciekerner groft
Drys pistaciekernerne og de frysetørrede hindbær over glasuren inden den størkner helt
Farv marcipanen med rød pasta arve.
Brug en tændstik til at afmåle den røde farve.
Stik bogstaver ud i marcipanen.
Lad bogstaverne tørre 5 minutter, inden du flytter dem over på kagen.