Desserter

Chokolademousse med Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel

Den franske appelsinlikør giver den klassiske chokolademousse ekstra smag og karakter.

Chokolademousse med Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel til 6 personer

Hjemmelavet chokolademousse smager bare bedst og så er det nemt og tager ikke særlig lang tid at lave. Chokolademousse egner sig perfekt til gæstedessert, og serveret med en god kop kaffe er det den perfekte afslutning på en god middag. Her får mousse selskab af Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel, hvilket giver den et ekstra pift. 

INGREDIENSER
200 g mørk chokolade
25 g smør
4 pasteuriserede æggehvider
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
4 spsk. Grand Marnier
skal af 1 usprøjtet appelsin
 
MANDELKARAMEL
75 g mandler
125 g sukker
1 tsk. flagesalt
 

Opskrift - sådan laver du chokolademousse med Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel 

 
1- Chokolademousse: Smelt chokolade og smør over vandbad, og lad det køle af. Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en cremet hvid masse. Rør chokoladeblandingen sammen med ægge-blommemassen og Grand Marnier. Riv appelsinskallen fint, og rør den i blandingen. Vend til sidst forsigtigt de piskede æggehvider i. Fordel chokolademousse i 6 glas. Sæt dem på køl i mindst 2 timer.
 
2. Mandelkaramel: Skold og smut mandlerne. Smelt sukker på en pande til gylden karamel. Tilsæt mandler, og rist dem i 2-3 minutter. Hæld mandelkaramellen ud på et stykke bagepapir, og drys med flagesalt. Lad den afkøle helt. Hak den med en skarp kniv. Tag moussen ud af køleskabet ½ time før servering. Drys mandelkaramel på, og servér en skøn chokolademousse.
 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bagte rødbeder med gedeost, fyldt kyllingebryst med marsalasauce og chokolademousse med Grand Marnier. Få opskrifterne på forret og hovedret her

Bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing - Få opskriften her

Fyldt kyllingebryst med marsalasauce og linguine med spinat - Få opskriften her