Desserter

Chokoladelagkage med jordbærfyld

Hjemmebagte lagkagebunde lagt sammen med flødeskum og friske jordbær og chokoladeglasur. Fødselsdagsgæsterne skal nok få stillet deres lækkersult. Her får du opskriften på chokoladelagkage med jordbærfyld

Chokoladelagkage med jordbærfyld

Tid: 25 minutter.Ovntid: 25 minutter.
Antal personer: 8-10.
 
LAGKAGEBUNDE
3 spsk. kakaopulver
4 spsk. kogende vand
200 g smør
200 g sukker
3 store æg
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
200 g hvedemel
50 g mandelflager
evt. 1-2 spsk. Amaretto (italiensk mandellikør)
to springforme, ca. 20 cm i diameter
lidt smør til springformene
 
 
FYLD
3 dl piskefløde
evt. lidt sukker
300 g friske jordbær
 
CHOKOLADEGLASUR
100 g smør
100 g mørk chokolade
100 g flormelis
3 spsk. mælk
 

Opskrift - sådan laver du chokoladelagkage med jordbærfyld

 
1. LAGKAGEBUNDE: Forvarm ovnen til 180°. Beklæd de 2 springformes bunde med bagepapir, og smør siderne med lidt smør. Rør kakaopulver sammen med kogende vand i en kop. Blend smør og sukker sammen i en foodprocessor til en hvid og luftig masse. Tilsæt kakaoblandingen, æg, bagepulver og vaniljesukker. Sigt melet ned i dejen, og kør dejen godt igennem på foodprocessoren. Vend forsigtigt mandelflager i dejen med en træske. Fordel dejen i springformene, og bag dem i ovnen i 25 minutter. Afkøl bundene, inden du tager dem ud af formene. 
 
2. CHOKOLADEGLASUR: Smelt ingredienserne sammen i en varmefast skål over vandbad. Rør glasuren godt sammen, og køl den af.
 
3. FYLD: Pisk fløden til skum med en elpisker, og smag evt. til med lidt sukker. Rens jordbærrene, og skær dem i skiver.Skær forsigtigt de 2 afkølede kager igennem med en lang, savtakket brødkniv, så du får i alt 4 lagkagebunde. Dryp dem evt. med Amaretto. Fordel flødeskummet over den nederste bund, læg skiver af jordbær på, og placér næste bund ovenpå. Gentag processen 2 gange, til du kun har 1 bund tilbage. Læg den sidste bund oven på kagen, og pres kagen let sammen. Hæld chokoladeglasur over kagen, mens kagen står på et skærebræt eller på et ark bagepapir, så glasuren kan løbe ned langs siderne. Brug en dejskraber til at udglatte glasuren med, så den bliver glat og blank. Lad glasuren sætte sig. Pynt evt. med flag og spiseligt guld- eller sølvglimmer.