Desserter

Chokoladekage med rabarberskum og jordbær

Chokolade, rabarber og jordbær – så bliver det ikke meget bedre. Kagen og rabarberne kan bages op til to dage før

 

Chokoladekage med rabarberskum og jordbær til 6 personer

Ingredienser
150 g mørk chokolade 70 %
50 g valnødder
50 g mandler
25 g hvedemel
korn af 1 stang vanilje (gem bælgen)
4 æg
50 g sukker
100 g farin
150 g smør

Endvidere:
1 springform på 22 cm

Rabarberskum:
300 g rabarber
150 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
bælg af 1 vaniljestang (fra kagen)

Endvidere:
¼ l piskefløde pisket til skum
200 g jordbær i kvarter
20 g hakket mørk chokolade

Opskrift - Sådan laver du chokoladekage med rabarberskum og jordbær

1. Hak chokoladen groft, og kør den let med nødder, mandler, mel og vaniljekorn i en blender – endelig ikke for fint blendet!
2. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med de 50 g sukker.
3. Rør farin godt med æggeblommerne; smelt smørret, og rør det i. Tilsæt chokolade-nødde-blandingen, og rør godt. Vend hviderne forsigtigt i.
4. Smør formen, og spænd et stykke bagepapir fast i bunden. Kom dejen i, og bag kagen i 40-50 minutter i en 155° varm ovn. Lad den afkøle helt.
5. Skær rabarberne i 2 cm store stykker; fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir. Drys med sukker og kartoffelmel; kom vaniljebælgen (fra kagen) ved, og bag dem i 30 minutter i en 175° opvarmet ovn. Afkøl helt. Fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
6. Pisk fløden til skum, og vend rabarbermassen i. Fordel rabarberskummet over den afkølede kage, og pynt med jordbær.

Tip: Kom den bagte, afkølede kage tilbage i formen med skum og pynt, så er den nem at transportere.

Prøv også: Verdens bedste chokoladekage