chokoladekage med nødder og mandler
Desserter

Chokoladekage med nødder og mandler

af Mai Knauer 13. februar 2015
Foto: Columbus Leth
Der er ingen mel i dejen, men masser af mandler og nødder i den lækre chokoladekage

Chokoladekage med nødder og mandler til 4-6 personer

Chokoladekage er den perfekte afslutning på en skøn gæstemiddag. Denne chokoladekage er helt uden mel til gengæld er den propfylde med mandler og nødder - her er det valnødder.

INGREDIENSER 150 g mandler 150 g valnødder 300 g mørk chokolade 1 ½ tsk. kakaopulver 1 tsk. vaniljeessens 250 g smør 100 g sukker 6 æg 1 springform, 20 cm i diameter  
  PYNT 3 spsk. kakaopulver 50 g usaltede pistacienødder  

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med nødder og mandler

  Forvarm ovnen til 190°. Beklæd springformen med bagepapir. Smut mandlerne. Hæld mandler og valnødder i en foodprocessor, og hak dem til fint mel. Hak chokoladen groft, og kom den i foodprocessoren sammen med kakaopulver og vaniljeessens. Kør foodprocessoren i ca. 30 sekunder. Hæld blandingen i en skål. Kom smør og sukker i foodprocessoren, og kør det til en luftig masse. Del æggene i blommer og hvider, og tilsæt 1 æggeblomme ad gangen i smørmassen – kør foodprocessoren efter hver ny æggeblomme. Hæld smørblandingen over i skålen med nøddeblandingen, og rør det forsigtigt sammen med en træske. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en ren skål, og vend dem i dejen. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter. Afkøl, og pynt chokoladekage med kakao og pistacienødder.   Chokoladekage - Få et væld af gode opskrifter her  

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af sprød julesalat, stegt oksecarpaccio pg chokolademousse. Få opskrifterne på forret og hovedret her

Sprød julesalat med bladselleri og granatæble – Få opskriften her

Stegt oksecarpaccio med radiser, bønnespirer og sojadressing – Få opskriften her