Chokoladekage med lemoncurd og mandler
Desserter

Chokoladekage med lemoncurd og mandler

af Kristine Høeg 13. marts 2019
Foto: Line Falck Christensen
Her får du alt det bedste i den svampede chokoladekage fyldt med syrlig lemoncurd og toppet med blød flødeskum og sprøde mandler. Få opskriften på chokoladekage med lemoncurd og mandler her.
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE

  • 6 æg
  • 300 g mørk chokolade
  • 225 g sukker
  • 155 ml kogende vand
  • 225 g smør (plus ekstra til formen)
  • 2 spsk. amaretto

FYLD

  • 2¼ dl piskefløde
  • 325 g lemoncurd (købt eller hjemmelavet)
  • 1 usprøjtet citron (skal og evt. saft)
  • 50 g mandelflager
 

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med lemoncurd og mandler her

  1. Varm ovnen op til 180°.    2. Smør en springform på ca. 23 cm i diameter og beklæd den med bagepapir.   3. Del æggene i blommer  og hvider.   4. Blend chokolade og sukker i en foodprocessor, indtil det danner et fint pulver. Pisk kogende vand, smør, æggeblommer og amaretto i chokoladeblandingen.    5. Pisk nu æggehviderne stive. Vend forsigtigt hviderne i chokoladeblandingen. Hæld dejen i springformen og bag kagen i 45-55 min., eller indtil du kan trække en kniv ren op af kagen. Lad kagen køle af i formen og sæt den på køl i 2-3 timer.   6. Lige inden servering piskes fløden til blødt skum. Hæld lemoncurden i en skål – er den købt, så smag den til med ekstra citronsaft og evt. -skal, så den ikke er for sød. Fordel lemoncurden oven på chokoladekagen og slut med flødeskummet. Drys fintrevet skal af den sidste citron og ristede mandelflager på.   PRØV OGSÅ: Kage med chokolade-ganache og hasselnøddebund