Kage med chokolade-ganache og hasselnøddebund
Brød og bagværk

Kage med chokolade-ganache og hasselnøddebund

11. marts 2017
af André Spange Nabulsi og Randi Nabulsi
Foto: André Spange Nabulsi
Cremet chokolade-ganache og en skøn nøddebund gør denne kage til en sand himmerigsmundfuld - og kagen er meget nemmere at bage, end du måske tror.

Kage med chokolade-ganache og hasselnøddebund

Chokolade er nok den mest populære kagesmag - og med denne kage får du en fløjlsblød, cremet chokoladeganache på toppen er en saftig nøddebund. Opskriften kommer fra bogen »Eventyrlige kager« af André Spange Nabulsi og Randi Nabulsi. Opskriften rækker til 10-12 personer.

Du skal bruge:

Hasselnøddebund

200 g hasselnødder

75 g smør

6 æggehvider

200 g sukker

Blend hasselnødderne groft. Smelt smørret i en gryde. Stil det til side for at køle af.

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes, og pisk færdig på højeste hastighed, til marengsen er glat og sej (ca. 5 min).

Vend de blendede nødder i marengsen og derefter det smeltede smør. Pas på ikke at slå for meget luft ud af marengsen.

Kom bagepapir i en springform (ca. 24 cm) og sprøjt det med sprayfedt. Hæld dejen i formen og bag kagebunden ved 170° i ca. 1 time, eller til den er bagt igennem.

Lad kagebunden køle helt af eller allerbedst: sæt den i fryseren natten over. Den skal ikke tages ud af formen. Hvis den har været i fryseren, skal den stå i ca. en halv time, før cremen lægges på.

Ganache

200 g chokolade, ca. 57 %

½ l piskefløde

Hak chokoladen i små stykker og kom den i en skål. Stil skålen på en bordskåner.

Varm fløden op til lige under kogepunktet, pas på, at den ikke brænder på. Hæld fløden over den hakkede chokolade og arbejd det hele sammen med en dejskraber til en ensartet chokoladecreme. Sørg for at komme helt til bunds. Det vil gryne i starten, men snart samler det sig og bliver helt homogent. En færdig ganache skal være helt blank i overfladen, og al chokoladen skal være smeltet. Stil ganachen på køl i et par timer og fordel den så på bunden, som stadig sidder i springformen. Stil kagen på køl.

Chokoladetop

100 g chokolade, ca. 57 %

2 dl piskefløde

75 g usaltet smør

Hak chokoladen i små stykker og kom dem i en skål. Sæt skålen på en bordskåner.

Varm fløden op til lige under kogepunktet, pas på, at den ikke brænder på. Hæld fløden over den hakkede chokolade og arbejd det hele sammen med en dejskraber til en ensartet masse. Tilsæt smørret til chokoladeblandingen og smelt det under omrøring.

Når massen er samlet, hældes den over den faste ganache og danner et lidt stivere låg. Kagen fremstår, som er den lavet med to forskellige chokoladecremer.

Lad kagen køle i 4 timer eller til dagen efter. Pynt kagen, f.eks. som her med en morgenfrue eller en anden spiselig blomst.

Lyst til mere chokolade? Bag denne cheesecake med chokolade!

TIP: Kagen kan spises, som den er, men den passer også godt sammen med en god parfait.

Kan du ikke få nok af chokolade? Så tjek disse 25 chokoladeopskrifter:

25 opskrifter med chokolade

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også