Desserter

Chokoladekage med julekrydderier

af Camilla Zarah Lawes 16. december 2011
Foto: Lars Ranek
Den lækre chokoladekage er krydret med alle de skønne julekrydderier og er lige til at nyde i juledagene. Er du ikke så pjattet med julekrydderier, kan du bare udelade dem, og så har du en dejlig chokoladekage.

(10-12 personer)200 g mørk chokolade (70 % kakao)200 g smør300 g farin2 store æg½ stang vanilje½ tsk. bagepulver1 tsk. stødt kardemomme3 tsk. stødt nellike1 tsk. stødt kanel150 g hvedemel½ dl kogende vand

GLASUR:200 g flormelis2 spsk. kakaolidt kogende vand

PYNT:guldglimmer

Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Tilsæt smørret i mindre stykker, og rør det godt sammen, til du har en ensartet, flydende masse. Pisk farin og æg godt sammen, og rør chokolade-smør-blandingen i. Sigt alle krydderierne sammen med melet, og vend det i dejen. Justér med vandet, til du har en let tyk dej.Hæld dejen i en smurt 1-liters brødbageform. Bag kagen i 30-40 minutter i en 175° forvarmet ovn. Vend kagen ud, og lad den køle af på en rist. Rør ingredienserne til glasuren sammen. Hæld glasuren over kagen, og pynt med guldglimmer. Opbevar kagen i formen på køl.

Prøv også: Pære i gløgg>>