Desserter

Chokolade-hindbærkage

Superlækker dessert, hvor der er brugt hindbær i chokolademoussen. Bærpuréen, som du sigter og blander i moussen, giver chokoladen en frugttig, sød og syrlig smag, der tilfører desserten helt nye og andre smagsindtryk. Og så ser det smukt ud med de hele røde bær, når du serverer et stykke

Chokolade-hindbærkage til 8-10 personer

Opskriften på den lækre chokolade-hindbærkage er fra "Heibergs søde tand" af Morten Heiberg"
Vær opmærksom på, at kagen skal stå 3 timer i fryseren og derefter til optøning i køleskab inden servering. 
 
INGREDIENSER
 
CHOKOLADEBUND
180 g mørk chokolade, min. 60% kakao
30 g smør
50 g æggeblommer (ca. 3 stk.)
200 g æggehvider (ca. 6 stk.)
70 g sukker
50 g hvedemel
 
HINDBÆR-CHOKOLADEMOUSSE
200 g mørk chokolade, min. 60% kakao
1 blad husblas
100 g sukker
3 spsk vand
1 æg
2 æggeblommer
3 dl piskefløde (300 g)
250 g hindbærpuré (blendede, sigtede hindbær af ca. 350 g hele bær)
400 g friske hindbær
 
PYNT
200 g friske hindbær flormelis
 
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse
 

Opskrift - sådan laver du chokolade-hindbærkage

 
CHOKOLADEBUND
Forvarm ovnen til 180°. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, der tåler vandbad. Smelt chokoladen sammen med smørret, indtil blandingen er ensartet. Fjern skålen fra vandbadet. Tilsæt æggeblommer, og bland det godt sammen med et piskeris. Pisk imens æggehviderne med sukker, til de danner bløde toppe. Vend først lidt af æggehviderne i chokolademassen, og derefter resten. Sigt melet i, og vend det hele hurtigt, men forsigtigt, sammen. Bred dejen ud på et bageunderlag eller en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 1 cm’s tykkelse. Bag bunden i ca. 20 minutter. Lad den afkøle på en rist. Udstik en bund med en kagering med 22-24 cm i diameter.
 
HINDBÆR-CHOKOLADEMOUSSE 
Hak chokoladen, og smelt den i en skål i et varmt vandbad. Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Bring sukker og vand i kog i en lille kasserolle. Lad siruppen koge til 121° – mål efter med et digitaltermometer. Pisk det hele æg og æggeblommerne sammen i en skål. Hæld siruppen over æggene i en tynd stråle under kraftig piskning. Tilsæt den udblødte, knugede husblas. Pisk blandingen i ca. 5 minutter ved lav hastighed. Tilsæt den smeltede chokolade. Pisk fløden til blødt skum, og vend den sammen med hindbærpuréen. Vend straks denne blanding i den piskede æggechokolademasse. Brug enten en kagering i samme størrelse og diameter som kagebunden eller en springform foret med husholdningsfilm. Læg chokoladebunden i. Hæld en smule mousse over bunden. Beklæd overfladen med de 400 g friske hindbær. Slut af med resten af moussen, og glat evt. overfladen ud med en paletkniv. Sæt kagen i fryseren i ca. 3 timer.
 
ANRETNING
Tag den frosne kage ud af formen, og sæt den på et serveringsfad. Lad kagen tø op i køleskab i minimum 4 timer. Før servering pyntes overfladen med friske hindbær. Drys let med flormelis, og server.
 
 
Vild med chokolade? Så find flere lækre kager og desserter i galleriet herunder

30 skønne chokoladekager og desserter