Blød og cremet cheesecake
Desserter

Cheesecake på kiksebund med jordbær

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Blødt møder sprødt i denne vidunderlige cheesecake med kanelkrydret kiksebund.

KIKSEBUND

  • 100 g mandler
  • 230 g Digestive-kiks
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 100 g smør
  • 1 springform med løs bund, 18 cm i diameter

OSTECREME

  • 6 blade husblas
  • 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 100 g sukker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • korn af ½ vaniljestang
  • 3 æggehvider, evt. pasteuriserede
  • 2 dl piskefløde

PYNT

  • 500 g jordbær
  • 2 spsk. rørsukker

Opskrift - sådan laver du cheesecake med jordbær

  1. Kiksebund: Blend mandlerne let i en foodprocessor.
  2. Tilsæt letknuste kiks, sukker og kanel, og blend det til en ensartet masse.
  3. Smelt smørret, hæld det i foodprocessoren, og blend godt.
  4. Tryk kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir, og stil den på køl.
  5. Ostecreme: Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  6. Pisk æggeblommer og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Rør mascarpone, cremefraiche og vaniljekorn sammen, og vend det i æggeblommemassen.
  7. Vrid husblasbladene let, og smelt dem forsigtigt over vandbad.
  8. Rør husblassen i cremen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i cremen til sidst.
  9. Fordel cremen oven på kiksebunden. Læg husholdningsfilm over formen, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
  10. Pynt: Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarter, drys med sukker, og lad dem trække i 20 minutter. Fordel dem oven på den afkølede cheesecake, og servér.