cheesecake
Desserter

Cheesecake på kiksebund med jordbær

af Camilla Zarah Lawes 6. juli 2015
Foto: Columbus Leth
Blødt møder sprødt i denne vidunderlige cheesecake med kanelkrydret kiksebund

Cheesecake med jordbær til 12 personer

Tid: 40 minutter. Hviletid: Mindst 4 timer.   Man går aldrig helt galt i byen med en god hjemmelavet cheesecake til dessert eller, hvis du bare skal hygge med lidt sødt til kaffen.    DET SKAL DU BRUGE TIL DENNE CHEESECAKE  
    KIKSEBUND 100 g mandler 230 g Digestive-kiks 3 spsk. sukker 1 spsk. stødt kanel 100 g smør 1 springform med løs bund, 18 cm i diameter   OSTECREME 6 blade husblas 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede 100 g sukker 250 g mascarpone 1 dl cremefraiche 38 % korn af ½ vaniljestang 3 æggehvider, evt. pasteuriserede 2 dl piskefløde   PYNT 500 g jordbær 2 spsk. rørsukker  

Opskrift - sådan laver du cheesecake med jordbær

  Kiksebund: Blend mandlerne let i en foodprocessor. Tilsæt letknuste kiks, sukker og kanel, og blend det til en ensartet masse. Smelt smørret, hæld det i foodprocessoren, og blend godt. Tryk kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir, og stil den på køl.   Ostecreme: Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Pisk æggeblommer og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Rør mascarpone, cremefraiche og vaniljekorn sammen, og vend det i æggeblommemassen. Vrid husblasbladene let, og smelt dem forsigtigt over vandbad. Rør husblassen i cremen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i cremen til sidst. Fordel cremen oven på kiksebunden. Læg husholdningsfilm over formen, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.   Pynt: Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarter, drys med sukker, og lad dem trække i 20 minutter. Fordel dem oven på den afkølede cheesecake, og servér.   PRØV OGSÅ: Cheesecake med mandelbund og kirsebær