cheesecake
Desserter

Cheesecake på kiksebund med jordbær

Blødt møder sprødt i denne vidunderlige cheesecake med kanelkrydret kiksebund

Cheesecake med jordbær til 12 personer

Tid: 40 minutter. Hviletid: Mindst 4 timer.
 
Man går aldrig helt galt i byen med en god hjemmelavet cheesecake til dessert eller, hvis du bare skal hygge med lidt sødt til kaffen. 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL DENNE CHEESECAKE
 
 
 
KIKSEBUND
100 g mandler
230 g Digestive-kiks
3 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel
100 g smør
1 springform med løs bund, 18 cm i diameter
 
OSTECREME
6 blade husblas
2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
100 g sukker
250 g mascarpone
1 dl cremefraiche 38 %
korn af ½ vaniljestang
3 æggehvider, evt. pasteuriserede
2 dl piskefløde
 
PYNT
500 g jordbær
2 spsk. rørsukker
 

Opskrift - sådan laver du cheesecake med jordbær

 
Kiksebund: Blend mandlerne let i en foodprocessor. Tilsæt letknuste kiks, sukker og kanel, og blend det til en ensartet masse. Smelt smørret, hæld det i foodprocessoren, og blend godt. Tryk kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir, og stil den på køl.
 
Ostecreme: Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Pisk æggeblommer og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Rør mascarpone, cremefraiche og vaniljekorn sammen, og vend det i æggeblommemassen. Vrid husblasbladene let, og smelt dem forsigtigt over vandbad. Rør husblassen i cremen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i cremen til sidst. Fordel cremen oven på kiksebunden. Læg husholdningsfilm over formen, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
 
Pynt: Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarter, drys med sukker, og lad dem trække i 20 minutter. Fordel dem oven på den afkølede cheesecake, og servér.
 
PRØV OGSÅ: Cheesecake med mandelbund og kirsebær