Desserter

Cheesecake: Opskrift med friske hindbær

Cheesecake med sprød bund, fløjlsblød creme og friske hindbærbær. Du går ikke galt i byen med denne cheesecake med hindbær - få opskriften her

Forberedelsestid: 1 t
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 3 t og 10 min
Antal personer: 12

KIKSEBUND

250 g Digestivekiks
125 g smør
1 tsk. stødt kanel
1 springform på ca. 22 cm i diameter

FLØDEOSTECREME

3 blade husblas
400 g flødeost naturel
100 g flormelis
1 usprøjtet limefrugt
2½ dl piskefløde

PYNT

400 g friske hindbær
1 glas ribsgelé

Lækker cheesecake med hindbær

Klik her for at hoppe ned til opskriften på cheesecake med hindbær.

En sprød kiksebund, en fløjlsblød midte af cremet flødeost og til sidst et lag spejlblank gelé, toppet med rækker af friske hindbær.

Det er naturligvis cheesecaken, vi beskriver - og vores munde løber allerede i vand ved tanken!

Cheesecake kommer i en million forskellige varianter, både teksturmæssigt, formmæssigt og ikke mindst smagsmæssigt. Den fås både bagt og ubagt – også kaldet no-bake – med chokolade, lime, karamel eller bær og i en springform eller i glas. Der er mange muligheder, når du skal begive dig ud i ostekagens univers!

Denne variant er en no-bake hindbær-cheesecake med ribsgele og en lækker kiksebund. Og selvfølgelig er der masser af friske hindbær på toppen, så cheesecaken er smuk at se på og får en dejlig smag af hindbær.

Er du mere til den bagte version af ostekagen, så kan du prøve denne klassiske bagte cheesecake med et hint af appelsin og med chokolade-topping og kakaopulver på toppen.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med chokolade-topping 

Cheesecakens historie

Allerede 500 år før vores tidsregning har cheesecaken muligvis været populær i oldtidens Grækenland. En græsk fysiker ved navn Aegimus skrev nemlig dengang en bog om kunsten at bage cheesecakes, hvilket er det tidligste, vi ved, der er skrevet om den lækre cremede dessert.

Det var dog først i det 18. århundrede, at cheesecaken tog den form, vi alle kender. Før i tiden var der gær i ostekagen, og nu begyndte man at skifte gæren ud med æg.

En af de ting, vi virkelig forbinder med ostekagen, er selvfølgelig det cremede ostefyld, og til det er hovedingrediensen flødeost - den amerikanske cream cheese. Den blev opfundet i 1872 i USA, faktisk ved et tilfælde, da en amerikaner ville genskabe den bløde franske ost Neufchâtel.

I dag ses cheesecaken over hele verden, men mange forbinder nok den fede, søde dessert med USA, da man kan få et utal af forskellige slags ostekager i mulighedernes land.

4 tips til at lave ostekage

Vi kan ikke få nok cheesecake! Eller, okay, indrømmet: Der kan nok opstå et punkt, hvor vi får ondt i maven – men det er også en af fordelene ved den cremede dessert. Du spiser sjældent mere end to stykker ad gangen. Og så er der ofte rester til i morgen!

Her får du fire gode tips til, når du skal kaste dig ud i ostekagen

1. Ved nogle former for bagværk og kager med mousser og cremer er det bedst, hvis der ikke er så stor forskel på ingrediensernes temperatur. Derfor er det en god ide at tage de kolde ingredienser ud af køleskabet i god tid – 20 minutter til en halv time før – så de kan nå at temperere til stuetemperatur.

2. Din cheesecake er klar til at blive serveret, så snart geléen er stivnet. Skal kagen først serveres senere, bør den opbevares på køl.

3. Laver du cheesecaken i forvejen, så lav den højst tre dage før. Den kan nemlig holde sig i tre dage, men server den ikke derefter. Du kan fryse den, hvis du vil, men vi anbefaler det ikke. Cheesecake er bedst, når den er frisk. Hvis du gerne vil fryse den, er det en god ide at tø den langsomt op.

4. Nyd cheesecaken til et godt glas rødvin, en hjemmeshaket Espresso Martini, en kop chai-te, eller bare til en kop helt almindelig kaffe. Find opskriften på Espresso Martini herunder.

LÆS OGSÅ: 3 festlige nytårscocktails 

Dette mesterværk af en cheesecake kan serveres til gæsterne efter en lækker middag, men den er altså også god dagen derpå, hvor hindbærrene stadig er friske, som en rest-dessert, hele familien kan nyde til aftenkaffen.

Opskrift: Sådan laver du cheesecake med hindbær og kiksebund

1. Kiksebund til cheesecake

Tænd ovnen på 175°. Læg kiksene i en frysepose, og knus dem. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks og kanel. Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Sørg for, at overfladen, især kanten, er pænt lige. Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.

2. Flødeostecreme til cheesecake

Læg husblassen i blød i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost, flormelis og 2 tsk. fintrevet limeskal sammen i en stor skål. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger. Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug f.eks. en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen. Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen. Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner.

3. Ribsgelé til cheesecake og hindbær på toppen

Find de friske hindbær frem i god tid, så det lige er til at snuppe hindbærrene, når du er klar. Smelt ribsgeléen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm. Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede cheesecake, og drej straks springformen rundt med hænderne, så geléen fordeles jævnt. Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt.

Der er også andre gode varianter af cheesecaken, og vi har samlet en masse til dig. Prøv for eksempel en med lakrids, jordbær og rabarber. Opskriften finder du nedenfor.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med lakrids, rabarber og jordbær 

Som de fleste danskere elsker vi lakrids, så her får du en anden variant af cheesecake med hvid chokolade og solbærkompot med lakrids. Opskriften er herunder.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med hvid chokolade og lakrids 

Mangler du stadig inspiration til din cheesecake? Så kig i galleriet herunder og find lige præcis den ostede dessert, der passer til dig!

10 andre opskrifter på himmelske cheesecakes

Galleri: 10 himmelske cheesecakes