Desserter

Cheesecake opskrift med kiksebund og hindbær

Cheesecake med sprød bund, fløjlsblød creme og friske bær. Du går ikke galt i byen med denne cheesecake - få opskriften her

Forberedelsestid: 1 t
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 3 t og 10 min
Antal personer: 12

KIKSEBUND

250 g Digestivekiks
125 g smør
1 tsk. stødt kanel
1 springform på ca. 22 cm i diameter

FLØDEOSTECREME

3 blade husblas
400 g flødeost naturel
100 g flormelis
1 usprøjtet limefrugt
2½ dl piskefløde

PYNT

400 g friske hindbær
1 glas ribsgelé

 

Opskrift - sådan laver du cheesecake med kiksebund og hindbær

 
1. Kiksebund til cheesecake: Tænd ovnen på 175°. Læg kiksene i en fryse-pose, og knus dem. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks og kanel. Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Sørg for, at overfladen, især kanten, er pænt lige. Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.
 
2. Flødeostecreme til cheesecake: Læg husblassen i blød i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost, flormelis og 2 tsk. fintrevet limeskal sammen i en stor skål. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger. Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug f.eks. en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen. Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen. Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner.
 
3. Ribsgelé til cheesecake: Smelt ribsgeléen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm. Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede cheesecake, og drej straks springformen rundt med hænderne, så geléen fordeles jævnt. Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt.
 
TIP: Din cheesecake er klar til at blive serveret, så snart geléen er stivnet. Skal kagen først serveres senere, bør den opbevares på køl.
 
 
 
 
10 andre opskrifter på himmelske cheesecakes:

Galleri: 10 himmelske cheesecakes