Desserter

Cheesecake med hindbær

af Mai Knauer 13. marts 2014
Foto: Line Falck
Hurtig og nem cheesecake. Hindbærrene supplerer den lidt fede kage godt med deres syrlighed og sødme

Cheesecake med hindbær (25 min/hviletid: mindst 2 timer)

INGREDIENSER BUND 1 pakke Bastogne-kiks (260 g) 60 g smør   FYLD 600 g flødeost naturel 300 g mascarpone 1 vaniljestang 1 glas lemoncurd saft og skal af 1 citron, usprøjtet 4 spsk. flormelis 3 dl piskefløde   PYNT 200 g friske bær 3-4 spsk. flormelis  

Opskrift - sådan laver du cheesecake med hindbær

  1. Bund: Hak kiksene fint i en foodprocessor, og bland dem med smeltet smør. Pres blandingen sammen i bunden af en smurt springform (diameter 24 cm).   2. Fyld: Rør flødeost, mascarpone, korn fra vaniljestangen, lemoncurd, citronsaft, fintrevet citronskal og flormelis sammen i en skål. Pisk fløden til skum, og vend den i flødeostecremen. Hæld cremen over kiksebunden i springformen, og lad den stå og sætte sig i køleskabet i mindst et par timer. Pynt med f.eks. friske hindbær lige inden servering, og drys med sigtet flormelis.   TIP: Bastogne-kiksene giver en dejlig smag af kanel, men du kan også bruge Digestive-kiks, de har en mere neutral smag.   PRØV OGSÅ: Italiensk ostekage med mandler og citrusfrugter