Desserter

Cheesecake med hindbær

Hurtig og nem cheesecake. Hindbærrene supplerer den lidt fede kage godt med deres syrlighed og sødme

Cheesecake med hindbær (25 min/hviletid: mindst 2 timer)

INGREDIENSER
BUND
1 pakke Bastogne-kiks (260 g)
60 g smør
 
FYLD
600 g flødeost naturel
300 g mascarpone
1 vaniljestang
1 glas lemoncurd
saft og skal af 1 citron, usprøjtet
4 spsk. flormelis
3 dl piskefløde
 
PYNT
200 g friske bær
3-4 spsk. flormelis
 

Opskrift - sådan laver du cheesecake med hindbær

 
1. Bund: Hak kiksene fint i en foodprocessor, og bland dem med smeltet smør. Pres blandingen sammen i bunden af en smurt springform (diameter 24 cm).
 
2. Fyld: Rør flødeost, mascarpone, korn fra vaniljestangen, lemoncurd, citronsaft, fintrevet citronskal og flormelis sammen i en skål. Pisk fløden til skum, og vend den i flødeostecremen. Hæld cremen over kiksebunden i springformen, og lad den stå og sætte sig i køleskabet i mindst et par timer. Pynt med f.eks. friske hindbær lige inden servering, og drys med sigtet flormelis.
 
TIP: Bastogne-kiksene giver en dejlig smag af kanel, men du kan også bruge Digestive-kiks, de har en mere neutral smag.
 
PRØV OGSÅ: Italiensk ostekage med mandler og citrusfrugter