Desserter

Cheesecake med hindbær

Den let syrlige glasur af hindbær smager pragtfuldt til det søde ostefyld. Servér cheesecake som dessert eller til et glas champagne en solrig eftermiddag

Cheesecake med hindbær til 8-10 personer

100 g digestive-kiks
50 g ingefærkiks
1 spsk. rørsukker
60 g smeltet smør
 

Ostefyld:

200 g Philadelphia
100 g rørsukker
2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
korn af ½ god vaniljestang
200 ml græsk yoghurt 10 %
7 blade husblas
3 æggehvider (2 bægre pasteuriserede)
2 dl piskefløde
 

Pynt:

500 g hindbær, gem 12 flotte til pynt
2 spsk. vand
30-50 g sukker (smag på hindbærrene, er de meget søde, tilsæt kun lidt sukker)
1 spsk. majsjævning
 

Sådan laver du cheesecake med hindbær:

Blend de to slags kiks helt fint med rørsukker, tilsæt smør, og kør godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en 20 cm stor rund springform foret med husholdningsfilm. Stil cheesecake bunden på køl, mens du rører fyldet sammen. Rør flødeosten sammen med rørsukker og æggeblommer til en cremet masse. Tilsæt vaniljekorn og yoghurt. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter, tag bladene op af vandet, vrid dem let, og smelt dem forsigtigt over et vandbad. Afkøl let, og pisk dem i cremen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden stiv, og vend den i cremen til sidst. Fordel cremen over cheesecake bunden. Kog hindbærrene op med lidt vand og sukker, blend dem, si dem fri for kerner, og hæld dem tilbage i gryden. Tilsæt en spsk. majsjævning, kog det op, og afkøl helt. Overtræk din cheesecake med hindbærpureen, det gøres lettest med en palet. Stil kagen i køleskabet i fire timer. Tag kagen ud af formen, og servér straks. Skær din cheesecake ud i stykker, og servér med friske hindbær.

I denne cheesecake opskrift får bunden en pikant smag af lidt ingefærkiks, men er du ikke så meget for ingefær, kan de erstattes af digestive-kiks.

VILD MED CHEESECAKE? FÅ FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ CHEESECAKE

Cheesecake med chokolade-topping - få opskriften her

Cheescake med mandelbund og kirsebær - få opskriften her

 

Læs mere om: