cappuccinofudge cheesecake
Desserter

Cappuccinofudge cheesecake

23. oktober 2008
af Lynn Andersen
Denne cheesecake med cappuccinofudge smager skønt, og den vil helt sikkert være et hit både som dessert og på kaffebordet.

Sådan laver du cappuccinofudge cheesecake

(15-16 personer)

TID: 50 min. + bagetid

Skal laves dagen i forvejen og gerne op til fire dage før.

Det skal du bruge: 

Bunden:Ca. 250 g chokoladesmåkager, gerne med chokoladestykker i180 g groft hakket mørk chokolade60 g brun farin6 spsk smeltet smør

Fyld:4 pakker a 200 g flødeost180 g sukker2 spsk hvedemel2 spsk mørk rom3 spsk pulverkaffe, evt. 2 spskknuste friske kaffebønner1 spsk vanilje-essens4 store æg 

LÆS OGSÅ: Cheesecake med gin-tonic-top 

Topping:1½ dl creme fraiche 38%2 spsk sukker2 tsk vanilje-essens

Glasur:¾ dl piskefløde200-300 g god mørk chokolade½ dl Kahlúa eller anden kaffelikør

Sådan gør du:

Knus småkager, chokolade, og brun sukker i en foodprocessor. Tilsæt smørret og lad maskinen køre 1 min. Hæld blandingen i en 24 cm springform. Pak fingrene ind i husholdningsfilm, og pres blandingen op ad siderne og fast på bunden af formen.Varm ovnen op til 175 grader.Pisk flødeost og sukker sammen. Tilsæt mel, rom, kaffe og vanilje-essens og bland det godt. Pisk et æg i ad gangen. Hæld blandingen i springformen og bag 1 time. Afkøl i 15 min. Pisk creme fraiche, sukker og vanilje-essens sammen og hæld det over den afkølede, men stadig lune cheesecake. Bag 10 min. Afkøl og stil i køleskabet 3 timer eller mere.Glasur: Varm piskefløden op til kogepunktet, fjern den fra varmen, og tilsæt grofthakket chokolade og likør. Når glasuren er afkølet og lidt fast, kommes den i en sprøjtepose. Pynt kagen med glasuren.