Desserter

Browniekager i hvid marcipan

af Susanne Palmqvist 25. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Bag en god chokoladekage, og lad den stå 1-2 dage. Skær den i små stykker, kom karamelcreme udenpå, pak den ind i marcipan, og drys med chokoladespåner

ca. 40 stk. browniekager i hvid marcipan2 æg (L)200 g lyst rørsukker125 g smør150 g god mørk chokolade (70 %)100 g sigtet hvedemel1½ tsk. bagepulver1½ tsk. stødt muskat100 g grofthakkede valnødder, pekan/ hasselnødder

PYNT:200 g marcipan1 tsk. flydende glukose½-1 dl sigtet flormelis2-3 spsk. dulce de leche (karamelcreme) fås i de fleste supermarkederhøvlet mørk chokolade

Pisk æg og sukker lyst og let. Smelt smør og hakket chokolade over svag varme. Køl det lidt af, og pisk det i æggemassen med elpisker. Bland mel, bagepulver og muskat, og vend det i sammen med nødderne. Kom bagepapir i et lille fad på 22 x 15 cm, og kom dejen i. Bag kagen på næstnederste rille i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter. Tag kagen ud, og læg et viskestykke over. Den skal falde lidt sammen. Køl den helt af, gerne til næste dag.

Skær kagen ud i SMÅ, rene firkanter. Ælt marcipanen blød med glukose og flormelis. Rul den ud mellem to stykker film. Skær den i brede bånd. Smør hver kage med karamelcreme på sider og top. Pak marcipan omkring. Drys med chokospåner (laves nemt med kartoffelskrælleren). Opbevar på køl

Mangler du menuen til nytårsaften. Få opskrifter på lækre retter til gæsterne