Desserter

Browniekager i hvid marcipan

Bag en god chokoladekage, og lad den stå 1-2 dage. Skær den i små stykker, kom karamelcreme udenpå, pak den ind i marcipan, og drys med chokoladespåner

ca. 40 stk. browniekager i hvid marcipan
2 æg (L)
200 g lyst rørsukker
125 g smør
150 g god mørk chokolade (70 %)
100 g sigtet hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. stødt muskat
100 g grofthakkede valnødder, pekan/ hasselnødder

PYNT:
200 g marcipan
1 tsk. flydende glukose
½-1 dl sigtet flormelis
2-3 spsk. dulce de leche (karamelcreme) fås i de fleste supermarkeder
høvlet mørk chokolade

Pisk æg og sukker lyst og let. Smelt smør og hakket chokolade over svag varme. Køl det lidt af, og pisk det i æggemassen med elpisker. Bland mel, bagepulver og muskat, og vend det i sammen med nødderne. Kom bagepapir i et lille fad på 22 x 15 cm, og kom dejen i. Bag kagen på næstnederste rille i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter. Tag kagen ud, og læg et viskestykke over. Den skal falde lidt sammen. Køl den helt af, gerne til næste dag.

Skær kagen ud i SMÅ, rene firkanter. Ælt marcipanen blød med glukose og flormelis. Rul den ud mellem to stykker film. Skær den i brede bånd. Smør hver kage med karamelcreme på sider og top. Pak marcipan omkring. Drys med chokospåner (laves nemt med kartoffelskrælleren). Opbevar på køl

Mangler du menuen til nytårsaften. Få opskrifter på lækre retter til gæsterne