brownie
Desserter

Brownie med pekannødder og saltkaramel

af Emma Martiny 29. september 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Hvis du har tålmodighed nok, har brownien bedst af at stå natten over på køl. Men det kan være svært at vente så længe med at spise den! Her får du opskriften på brownie med pekannødder og saltkaramel

Brownie med pekannødder og saltkaramel

  Tid: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter Mængde: 15 kagestykker   DET SKAL DU BRUGE 200 g smør 200 g mørk chokolade 70 % 100 g hvedemel  3 æg 250 g sukker ½ tsk. salt 1 bageform, ca. 20 x 30 cm  
  SALTKARAMEL 50 g smør 75 g ahornsirup korn af ½ vaniljestang  
  TIL SERVERING 50 g pekannødder 1 tsk. flagesalt   PRØV OGSÅ: Claus Meyers lækre opskrift på brownie  

Opskrift - sådan laver du brownie med pekannødder og saltkaramel

  1. Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Brug en elpisker og pisk mel, æg, sukker og salt sammen i en skål til en luftig masse. Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen i . Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Sæt gerne brownien på køl natten over, før du skærer den ud i passende stykker.   2. SALTKARAMEL: Smelt smør, sirup og vaniljekorn i en kasserolle. Lad det koge til cremet karamel ved svag varme i ca. 5 minutter.   3. SERVERING: Rist pekannødder let på en tør pande, og hak dem groft. Dryp karamellen over de kolde browniestykker, og drys med flagesalt og pekannødder.   PRØV OGSÅ: Bløde lakridskarameller