brownie
Desserter

Brownie med pekannødder og saltkaramel

Hvis du har tålmodighed nok, har brownien bedst af at stå natten over på køl. Men det kan være svært at vente så længe med at spise den! Her får du opskriften på brownie med pekannødder og saltkaramel

Brownie med pekannødder og saltkaramel

 
Tid: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter
Mængde: 15 kagestykker
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g smør
200 g mørk chokolade 70 %
100 g hvedemel 
3 æg
250 g sukker
½ tsk. salt
1 bageform, ca. 20 x 30 cm
 
 
SALTKARAMEL
50 g smør
75 g ahornsirup
korn af ½ vaniljestang
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 5 numre for 150 kr. >
 
TIL SERVERING
50 g pekannødder
1 tsk. flagesalt
 
PRØV OGSÅ: Claus Meyers lækre opskrift på brownie
 

Opskrift - sådan laver du brownie med pekannødder og saltkaramel

 
1. Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Brug en elpisker og pisk mel, æg, sukker og salt sammen i en skål til en luftig masse. Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen i . Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Sæt gerne brownien på køl natten over, før du skærer den ud i passende stykker.
 
2. SALTKARAMEL: Smelt smør, sirup og vaniljekorn i en kasserolle. Lad det koge til cremet karamel ved svag varme i ca. 5 minutter.
 
3. SERVERING: Rist pekannødder let på en tør pande, og hak dem groft. Dryp karamellen over de kolde browniestykker, og drys med flagesalt og pekannødder.
 
PRØV OGSÅ: Bløde lakridskarameller