Desserter

Brombær-drømme med abrikosskum

af Camilla Zarah Lawes 26. august 2011
Foto: Lars Ranek
En helt vidunderlig sommerdessert med lækre tykke nøddebunde. Du kan bruge alle slags frugter eller bær, så brug dem, du holder mest af

Brombær-drømme med abrikosskum til 8 personer

NØDDEBUNDE:4½ æggehvide (3 bægre pasteuriserede)200 g sukker100 g mandler med skal, blendede100 g hasselnøddekerner, blendedesmør til formene

ABRIKOSSKUM:½ liter piskefløde, pisket til skumkorn fra ½ vaniljestang5 spsk. abrikossyltetøj

PYNT:400 g brombærmynte

DRYS:sigtet flormelis

ENDVIDERE:8 runde forme på 8 cm eller en lille bradepande på 20 x 30 cm

Opskrift - sådan laver du Brombær-drømme med abrikosskum

Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler og nødder i æggehviderne. Beklæd 8 runde forme eller en lille bradepande med bagepapir, og smør godt. Fordel massen i formene, og bag dem i 10-12 minutter ved 175°. Bruger du en lille bradepande, skal du udstikke 8 små runde bunde med en udstikker. Afkøl helt. Pisk fløden til skum, og vend vaniljekorn og syltetøj i. Fordel abrikosskummet over nøddebundene, pynt med friske brombær og mynteblade, og drys med flormelis.