Blåbær/solbærmarmelade med lakrids
Desserter

Blåbær/solbærmarmelade med lakrids

26. juli 2021Opdateret 9. april
af Susanne Palmqvist
Sort, intens og skøn marmelade med fin smag af lakrids. God på brød, som slik eller sammen med gode, bløde, cremede oste. Kom den på små glas, så har du også en skøn værtindegav
4 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 250 g friske blåbær
  • 200 g friske solbær (eller evt. frosne)
  • 300 g syltesukker
  • saft af ½-1 citron
  • 2-3 tsk. Sweet Liquorice Syrup (lakridssirup)

Opskrift - sådan laver du blåbær/solbærmarmelade med lakrids

  1. Bland de to slags bær med syltesukkeret, og lad det stå og trække i en times tid. Bring det langsomt op til kogepunktet. Lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter, til bærrene er tilpas møre. Fjern det skum, der dannes i kanten.
  2. Kom citron og lakrids i, og smag syltetøjet til. Lav en lille stivelsesprøve: Kom en skefuld på en kold tallerken, stil den koldt, og se, om det stivner tilpas, ellers må du koge det op med lidt mere af sukkeret.
  3. Kom marmeladen på rene, skoldede glas, og luk dem til med syltepapir, film og/eller bare de rene, skoldede låg. Opbevar på køl efter åbning.

Se flere opskrifter på marmelade og syltetøj her.

Herunder har vi fundet flere opskrifter med lækre bær til dig

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også