Desserter

Bitter orangemarmelade

27. januar 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Den klassiske bitre orangemarmelade er lavet på en særlig type appelsiner, men de er sjældne at få herhjemme. I stedet har vi mixet tre slags citrusfrugter, og smagen bliver lige så god. Er du ikke til det bitre, så spring grapefrugten over

Bitter orangemarmelade (4-5 mellemstore glas)

INGREDIENSER

750 g små appelsiner, usprøjtede 1 pink usprøjtet grapefrugt 2-3 usprøjtede citroner 6 dl vand 2 stjerneanis ca. 700 g syltesukker, gerne økologisk  

Opskrift - sådan laver du bitter orangemarmelade

  Skær et tyndt lag skal af alle citrusfrugterne, så du undgår at få den hvide hinde under skallen med. Skær skallerne i så tynde strimler som muligt – brug dog kun det halve af grapefrugtskallen. Skær derefter alle hvide hinder af alle citrusfrugterne (det hvide har en bitter smag).Læg de tynde strimler citrusskal i en gryde med vand, der netop dækker, og bring det i kog. Skift vandet, og kog så skallerne i ½ time. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær imens alt frugtkødet i terninger, og kog det med de 6 dl vand og stjerneanis i ca. ½ time. Si frugtkødet gennem en sigte. Pres gerne, så der kommer lidt frugtmos med – der bliver ca. 1 l saft. Kog saften op med syltesukker og de kogte strimler. Hold evt. lidt tilbage, hvis der er for mange. Fjern det skum, der dannes. Kog 10-15 minutter. Smag, om du ønsker marme-laden mere sød. Lad saften dryppe fra en ske: Bliver dråben hængende til sidst, er marmeladen tilpas stiv, ellers koges den lidt længere. Kom marmeladen på skoldede glas, og luk dem straks.   PRØV OGSÅ: Kirsebærmarmelade med anis og ingefær