bedstefars skæg
Desserter

Bedstefars skæg

Hvorfor den klassiske kage med saftig bund og sprød marengs lige netop hedder sådan, vides ikke – men den er lækker! Få opskriften på bedstefars skæg her

BEDSTEFARS SKÆG

Bedstefars skæg er en rigtig god tage-med-på-arbejde-kage, som kollegerne vil elske. Og mon ikke de også synes, det er lidt nostalgisk at få serveret et stykke bedstefars skæg?

Bedstefars skæg

Tid: 25 minutter. 
Ovntid: I alt 40 minutter
 
INGREDIENSER
150 g blødt smør
300 g sukker
4 æggeblommer
400 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
2½ dl sødmælk
6 spsk. hindbærsyltetøj
 
 
MARENGS
4 æggehvider
250 g sukker
flormelis til drys
 
Bedstefars skæg er en god gammel klassiker. Prøv også en anden klassiker - kiksekage. Få opskriften her
 
Opskrift - sådan laver du bedstefars skæg
 
1. Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Del æggene i hvider og blommer. Tilsæt æggeblommerne, én ad gangen. Bland mel og bagepulver, og tilsæt det skiftevis med mælken. Rør, til dejen er ensartet.
 
2. Fordel dejen i en springform (24 cm i diameter). Bag kagen i en 180° varm ovn i 30 minutter. Tjek med en spids kniv, om den er helt gennembagt. Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op på 200°. Smør kagen med et tykt lag hindbærsyltetøj.
 
3. Marengs: Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i. Pisk godt, til du har en tyk marengsmasse. Fordel marengsmassen over kagen, og bag kagen videre i ca. 10 minutter, til marengsen er gylden. Afkøl, og drys med flormelis.
 
Bedstefars skæg skal helst serveres samme dag, så marengsen ikke når at blive blød.
 
PRØV OGSÅ: Old school kanelbrød