bedstefars skæg
Desserter

Bedstefars skæg

af Camilla Zarah Lawes 7. januar 2014
Foto: Lars Ranek
Hvorfor den klassiske kage med saftig bund og sprød marengs lige netop hedder sådan, vides ikke – men den er lækker! Få opskriften på bedstefars skæg her

BEDSTEFARS SKÆG

Bedstefars skæg er en rigtig god tage-med-på-arbejde-kage, som kollegerne vil elske. Og mon ikke de også synes, det er lidt nostalgisk at få serveret et stykke bedstefars skæg?

Bedstefars skæg

Tid: 25 minutter.  Ovntid: I alt 40 minutter   INGREDIENSER 150 g blødt smør 300 g sukker 4 æggeblommer 400 g hvedemel 1 spsk. bagepulver 2½ dl sødmælk 6 spsk. hindbærsyltetøj  
  MARENGS 4 æggehvider 250 g sukker flormelis til drys   Bedstefars skæg er en god gammel klassiker. Prøv også en anden klassiker - kiksekage. Få opskriften her   Opskrift - sådan laver du bedstefars skæg   1. Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Del æggene i hvider og blommer. Tilsæt æggeblommerne, én ad gangen. Bland mel og bagepulver, og tilsæt det skiftevis med mælken. Rør, til dejen er ensartet.   2. Fordel dejen i en springform (24 cm i diameter). Bag kagen i en 180° varm ovn i 30 minutter. Tjek med en spids kniv, om den er helt gennembagt. Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op på 200°. Smør kagen med et tykt lag hindbærsyltetøj.   3. Marengs: Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i. Pisk godt, til du har en tyk marengsmasse. Fordel marengsmassen over kagen, og bag kagen videre i ca. 10 minutter, til marengsen er gylden. Afkøl, og drys med flormelis.   Bedstefars skæg skal helst serveres samme dag, så marengsen ikke når at blive blød.   PRØV OGSÅ: Old school kanelbrød