Banankage med mandler og ingefær
Brød og bagværk

Banankage med mandler og ingefær

12. oktober 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Bananer giver både sødme og saftighed til den ikke særlig søde kage, som nærmest er lidt brødagtig med en mild smag af ingefær. Hvis du synes, kan din banankage smøres med glasur, så den bliver mere kage-agtig

Banankage er en utrolig dejlig og sommerligkage. Banankagen kan dog godt blive meget tung at spise og du kan derfor spice den lidt op med noget ingefær. På den måde kan du gøre banankagen en del mere spændende og eksotisk.

Ingredienser til banankage

(1 stk. 1½-liters sandkageform)
180 g blødt smør
180 g lyst rørsukker
350 g modne bananer (2 store), mosede
65 g skrællet, revet ingefær
evt. 2 spsk. finthakkede, friske mynteblade
3 store æg
260 g hvedemel (gerne økologisk)
1½ tsk. bagepulver
½ dl mælk eller cremefraiche 9 eller 18 %
50 g smuttede mandler, grofthakkede

Fremgangsmåde til banankage

Rør smør og sukker lyst og let. Kom moset banan, revet ingefær og mynte i. Pisk æggene i dejen, ét ad gangen. Bland mel og bagepulver, og rør det i sammen med mælk/cremefraiche og mandler. Kom dejen til din banankage i en smurt sandkageform, og bag din banankage i 50-60 minutter ved 190° på næstnederste rille i ovnen. Tjek med en nål, om din banankage er gennembagt. Vend banankagen ud på en bagerist efter 15 minutters afkøling. Køl kagen helt af. Pak din banankage ind i film, og gem din banankage til næste dag, så er den mest saftig.

Prøv også: Banankage med syltede ananas

https://imgix.femina.dk/legacy/media/514117e116c34a88a77872ed7c5134b5.jpg

Læs også