Desserter

Banankage-lagkage

Den smager af banan, den er fyldt med store chokoladestykker, og der er fyldig chokoladecreme både mellem bundene og ovenpå. Denne kage går ud til både børn og voksne! Her får du opskriften på banankage-lagkage

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 50 min
Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 10

DET SKAL DU BRUGE

300 g blødt smør
400 g lys muscovadosukker
7 æg
6 modne bananer
500 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
200 g mørk chokolade
2 springforme, ca. 24 cm i diameter

CHOKOLADECREME

100 g mørk chokolade
250 g smør
4 spsk. rent kakaopulver
400 g flormelis
2 spsk. sødmælk

Opskrift - sådan laver du banankage-lagkage

1. Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Pisk æg i 1 ad gangen, til massen er luftig. Mos bananerne med en gaffel i en skål, og pisk bananmosen i dejen sammen med mel, bagepulver og salt. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
 
2. Beklæd bundene af 2 springforme med bagepapir. Fordel dejen i de 2 forme, og bag kagerne i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med en tandstikker, at de er gennembagte. Lad banankagerne køle helt af.
 
3. Chokoladecreme: Smelt forsigtigt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og lad den køle lidt af. Pisk smørret luftigt og lyst med en elpisker. Pisk kakaopulver i smørret, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt mælk, og bliv ved med at piske i ca. 3 minutter. Hæld den smeltede chokolade i, og pisk, til chokoladecremen netop bliver ensartet. Fordel chokoladecremen mellem og på toppen af lagkagebundene. Lad kagen stå køligt, til den skal serveres.