Banan og mango i kokoscreme
Desserter

Banan og mango i kokoscreme

af Timm Vladimir 4. januar 2019
Foto: Columbus Leth
Banan, mango og kokos. Det er en meget eksotisk dessert, vi er ude i her, og jeg kan kun sige, at jeg (og alle børn) elsker den. Her får du opskriften på banan og mango i kokoscreme
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 bananer
  • 50 g sukker
  • 50 g tapiokaperler eller sagogryn
  • 4 dl vand
  • 1 knsp. salt
  • 2 dl kokoscreme, f.eks. Coco López

MANGOPURÉ

  • 1 meget moden mango
  • saft af 1-2 limefrugter

SERVERING

  • 2 bananer
  • 30 g usaltede pistacienødder
  • frisk mynte

Opskrift - sådan laver du banan og mango i kokoscreme

  1. Skræl 2 bananer, og skær dem i skiver. Drys dem med sukker, og lad dem trække i 1 time i køleskabet.   2. Lad tapiokaperlerne trække i en skål med lunt vand i 20 minutter, og si vandet fra. Bring 4 dl nyt vand i kog i en gryde, og hæld bananskiverne i vandet. Tilsæt tapiokaperler, salt og kokoscreme, og lad det simre i 15 minutter. Lad det køle lidt af, og fordel det i 4 glas.   3. MANGOPURÉ: Skræl mangoen, og skær mangokødet fri af stenen. Blend mangokødet sammen med limesaft i en blender eller foodprocessor. Smag til undervejs, så det får den mængde syre, du kan lide.   4. SERVERING: Skræl 2 bananer, og skær dem i skiver. Hak pistacienødderne. Hæld mangopuréen over kokoscremen i glassene, og pynt med bananskiverne, mynte og de hakkede pistacienødder.   TIP: Køb kokoscreme hos en asiatisk købmand. Alternativt kan du stille en dåse kokosmælk i køleskabet og nøjes med at bruge den del, der bliver fast og tyk   PRØV OGSÅ: Kokosis med ananas-mango-puré