Banan og mango i kokoscreme
Desserter

Banan og mango i kokoscreme

Banan, mango og kokos. Det er en meget eksotisk dessert, vi er ude i her, og jeg kan kun sige, at jeg (og alle børn) elsker den. Her får du opskriften på banan og mango i kokoscreme

Forberedelsestid: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 bananer
50 g sukker
50 g tapiokaperler eller sagogryn
4 dl vand
1 knsp. salt
2 dl kokoscreme, f.eks. Coco López

MANGOPURÉ

1 meget moden mango
saft af 1-2 limefrugter

SERVERING

2 bananer
30 g usaltede pistacienødder
frisk mynte

Opskrift - sådan laver du banan og mango i kokoscreme

 
1. Skræl 2 bananer, og skær dem i skiver. Drys dem med sukker, og lad dem trække i 1 time i køleskabet.
 
2. Lad tapiokaperlerne trække i en skål med lunt vand i 20 minutter, og si vandet fra. Bring 4 dl nyt vand i kog i en gryde, og hæld bananskiverne i vandet. Tilsæt tapiokaperler, salt og kokoscreme, og lad det simre i 15 minutter. Lad det køle lidt af, og fordel det i 4 glas.
 
3. MANGOPURÉ: Skræl mangoen, og skær mangokødet fri af stenen. Blend mangokødet sammen med limesaft i en blender eller foodprocessor. Smag til undervejs, så det får den mængde syre, du kan lide.
 
4. SERVERING: Skræl 2 bananer, og skær dem i skiver. Hak pistacienødderne. Hæld mangopuréen over kokoscremen i glassene, og pynt med bananskiverne, mynte og de hakkede pistacienødder.
 
TIP: Køb kokoscreme hos en asiatisk købmand. Alternativt kan du stille en dåse kokosmælk i køleskabet og nøjes med at bruge den del, der bliver fast og tyk