Desserter

Bagte æbler med mandler og nødder

En nem efterårsdessert, der sagtens kan laves med andre frugter og nødder.

Bagte æbler med mandler og nødder  til 6 personer

INGREDIENSER
600 g æbler
75 g mandler
75 g hasselnødder
150 g smør
2 dl sukker
2 spsk. hvedemel
4 spsk. piskefløde
 
TILBEHØR
evt. vaniljeis eller flødeskum
 

Opskrift - sådan laver du bagte æbler med mandler og nødder

Tænd ovnen på 200°. Skyl æblerne, og skær dem i både. Læg æblerne i et ovnfast tærtefad. Hak mandler og nødder groft. Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tilsæt sukker, og rør godt. Tilsæt mel og fløde, og lad det koge op under omrøring. Tilsæt de hakkede mandler og nødder. Hæld blandingen over æblerne. Sæt fadet i ovnen, og bag desserten i 10-15 minutter, til overfladen er gylden. Servér evt. med rørt vaniljeis eller flødeskum.
 
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af svampestuvning, fasanbryst og bagte æbler. Til forret og hovedret anbefaler vi

Svampestuvning på ristet brød med krydderurtesalt – få opskriften her

Fasanbryst med parmaskinke og speltotto med rødder – få opskriften her