æblekage
Desserter

Bagt æblekage med valnødder, dadler og kanel

af Louise Dandanell 26. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Kanel og æble er en elsket kombination, og når du også tilsætter nødder og krydret sødme fra dadler og muscovadosukker, bobler smagsbarometeret næsten over af begejstring. Her får du opskriften en skøn bagt æblekage med valnødder, dadler og kanel
50 min 6 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 175 g smør
  • 3 æg
  • 350 g hvedemel
  • 175 g muscovadosukker (eller brun farin)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 sommeræbler + 1 æble til topping
  • 100 g tørrede dadler
  • 100 g valnødder
  • en rund springform, ca. 20 cm i diameter

TIL SERVERING

  • cremefraiche eller flødeskum

Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en lille gryde. Pisk smør og æg sammen i en skål. Tilsæt mel, sukker, bagepulver og kanel, og vend grundigt rundt. Skyl æblerne, og skær dem i tern. Halvér dadlerne, fjern stenene, og hak dadlerne groft. Hak valnødderne. Vend æbler, dadler og nødder i dejen, og fordel den i en smurt springform. Skyl det sidste æble, og skær det i tynde både. Fordel dem i kagens overflade, og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter. Tjek med et tyndt træspyd – når der ikke sidder kagedej på pinden, er kagen færdig.

Servér kagen lun med iskold cremefraiche eller letpisket flødeskum.