Desserter

Bagt æblekage med valnødder, dadler og kanel

Kanel og æble er en elsket kombination, og når du også tilsætter nødder og krydret sødme fra dadler og muscovadosukker, bobler smagsbarometeret næsten over af begejstring. Her får du opskriften en skøn bagt æblekage med valnødder, dadler og kanel

Bagt æblekage med valnødder, dadler og kanel

Tid: 25 minutter. Bagetid: Ca. 50 minutter.
Antal personer: 6.
 
DEN SKAL DU BRUGE
175 g smør
3 æg
350 g hvedemel
175 g muscovadosukker (eller brun farin)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
2 sommeræbler + 1 æble til topping
100 g tørrede dadler
100 g valnødder
en rund springform, ca. 20 cm i diameter
 
 
TIL SERVERING
cremefraiche eller flødeskum
 
PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage som mormor lavede den
 

Opskrift - sådan laver du bagt æblekage med valnødder, dadler og kanel

 
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en lille gryde. Pisk smør og æg sammen i en skål. Tilsæt mel, sukker, bagepulver og kanel, og vend grundigt rundt. Skyl æblerne, og skær dem i tern. Halvér dadlerne, fjern stenene, og hak dadlerne groft. Hak valnødderne. Vend æbler, dadler og nødder i dejen, og fordel den i en smurt springform. Skyl det sidste æble, og skær det i tynde både. Fordel dem i kagens overflade, og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter. Tjek med et tyndt træspyd – når der ikke sidder kagedej på pinden, er kagen færdig.
Servér kagen lun med iskold cremefraiche eller letpisket flødeskum.
Læs mere om: