Bagt æblekage med rørt vaniljeis
Tid: 20 minutter. Bagetid: 45 minutter
Antal personer: 8-10
DET SKAL DU BRUGE
200 g smør
4 æg
200 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 æble
1 springform på ca. 22 cm i diameter
smør til formen
Prøv også:
Krydret æblekage med flødeostecreme
FYLD
4 æbler
1 dl brun farin
1 spsk. kanel
2 tsk. stødt stjerneanis
RØRT VANILJEIS
1 l vaniljeis
1 dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
PRØV OGSÅ: Mormors æblekage
Opskrift - sådan laver du bagt æblekage med rørt vaniljeis
1. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme. Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Hæld smørret i, og rør godt. Bland mel og bagepulver i dejen. Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen. Hæld dejen i den smurte form. Tænd ovnen på 175°.
2. FYLD: Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og læg dem oven på dejen i et tæt mønster. Bland farin, kanel og stjerneanis, og drys det over æblerne. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
3. RØRT VANILJEIS: Rør den let optøede vaniljeis med fløde og vaniljekorn, og servér til den lune æblekage.
TIP: Kan du ikke finde stødt stjerne-anis i supermarkedet, kan du støde hel stjerneanis selv i en morter eller kaffekværn.
PRØV OGSÅ: Kringle classic