æblekage
Desserter

Bagt æblekage med rørt vaniljeis

Der kommer til at dufte formidabelt af kanel og stjerneanis, når du bager denne kage. Fyldet giver kagen en karamelagtig top, som når nye højder, serveret med blød vaniljeis.Her får du opskriften på bagt æblekage med rørt vaniljeis

Bagt æblekage med rørt vaniljeis

Tid: 20 minutter. Bagetid: 45 minutter
Antal personer: 8-10
 
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g smør
4 æg
200 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 æble
1 springform på ca. 22 cm i diameter
smør til formen
 
Prøv også: Krydret æblekage med flødeostecreme
 
FYLD
4 æbler
1 dl brun farin
1 spsk. kanel
2 tsk. stødt stjerneanis
 
RØRT VANILJEIS
1 l vaniljeis
1 dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
 
PRØV OGSÅ: Mormors æblekage
 

Opskrift - sådan laver du bagt æblekage med rørt vaniljeis

 
1. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme. Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt. Hæld smørret i, og rør godt. Bland mel og bagepulver i dejen. Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen. Hæld dejen i den smurte form. Tænd ovnen på 175°.
 
2. FYLD: Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og læg dem oven på dejen i et tæt mønster. Bland farin, kanel og stjerneanis, og drys det over æblerne. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
 
3. RØRT VANILJEIS: Rør den let optøede vaniljeis med fløde og vaniljekorn, og servér til den lune æblekage.
 
TIP: Kan du ikke finde stødt stjerne-anis i supermarkedet, kan du støde hel stjerneanis selv i en morter eller kaffekværn.
 
PRØV OGSÅ: Kringle classic
 
Læs mere om: