Avocadomoussekage
Desserter

Avocadomoussekage på kiksebund med hindbær

af Timm Vladimir 20. april 2018
Foto: Columbus Leth
Hvis man ikke ved det, gætter man aldrig, at det er avocado, som giver moussen den lækre cremede konsistens. Her får du opskriften på en skøn avocadomoussekage på kiksebund med hindbær
Tid i alt 2 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g havrekiks
  • 100 g smør
  • 1 springform, ca. 22 cm i diameter

AVOCADOMOUSSE

  • 2-3 modne avocadoer
  • 150 g mørk chokolade 70 %
  • 150 g sødet kondenseret mælk
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 3 æggehvider

PYNT

  • 200 g friske hindbær
  • flormelis

Opskrift - sådan laver du avocadomoussekage på kiksebund med hindbær

  1. Knus kiksene helt fint, gerne i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksene. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af en springform beklædt med bagepapir. Sæt formen på køl i ca. 10 minutter.   2. AVOCADOMOUSSE: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og tag avocadokødet ud med en ske – du skal bruge i alt ca. 300 g avocadokød. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Blend avocadokød, smeltet chokolade, kondenseret mælk og kakao sammen i en blender eller foodprocessor, til massen er ensartet. Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i avocadoblandingen. Fordel blandingen over kiksebunden, og sæt på køl i mindst 2 timer, så den kan sætte sig.   3. PYNT: Sæt hindbærrene tæt sammen på toppen af kagen. Sigt lidt flormelis over lige inden servering.